Lepotica Anja Jenko: "Ljudje ne morejo verjeti, koliko pojem"

Poleti betonsko džunglo zamenja za morje. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
2. 7. 2019

Simpatična Anja Jenko je takoj, ko je pritisnila vročina, ljubljanski beton zamenjala za morsko obalo. Dekle je s sinčkom Liamom odpotovalo na Krk, kjer sproščeno uživata v poletnih dneh in se hladita v morju. Malček je navdušen nad vodo, in če bo šlo tako naprej, bo splaval še pred koncem poletja.

Anja se te dni že sonči na hrvaški obali, kjer s sinčkom Liamom preživljata počitnice. Najprej sta nekaj dni preživela v družinskem stanovanju, pozneje pa še na barki. “Med poletjem bom doma preživela le malo časa. Tega sem povsem navajena. Moje poletje je neizbežno povezano z morjem. Doma je čisto prevroče, nisem več zdržala v betonski džungli,” nam je zaupala rjavolaska.

Velik del dneva preživita v senci, pred vročino pa se hladita tudi v kristalnem morju. Mali Liam obožuje vodo. “Hoče plavati. Tako ga držim, da le lebdi nad vodo. A če bo šlo tako naprej, bo do konca poletja že plaval prsno,” z nasmehom pojasni Anja, ki že med letom poskrbi, da ves svoj čas nameni sinčku. “Liam hodi v vrtec in ves ta čas si organiziram tako, da se lahko, ko pride domov, povsem posvetim le njemu. Seveda mi kdaj projekt vzame ves dan, a imam srečo, da ima čudovite stare starše, ki popazijo nanj. Se pa potrudim, da delo opravim, ko je v vrtcu,” pojasni lepotička, ki po plaži šarmira z zavidanja vredno postavo.

Po porodu je namreč še bolj vitka kot prej, čeprav jo boste v telovadnici zaman iskali, uvršča pa se tudi med velike jedce. “Ne menim se kaj dosti za oblikovanje postave. Od zanositve nisem bila niti enkrat v telovadnici, pred poletjem sem se odločila, da končno začnem, pa se je tudi ta poskus klavrno končal. Imam veliko srečo z geni. Trebuh imam tak kot pred nosečnostjo. Sem bolj vitka kot kadarkoli prej. Včasih je moja teža bolj nihala, zdaj pa se je umirilo,” nam v smehu razloži Anja in pri tem v šali pripomni, da bi bilo morda bolje, če tega ne bi napisala.

Marsikdo bi pomislil, da ob pomanjkanju vadbe izjemno pazi na prehrano ter tako ohranja vitkost, ampak tudi to ne drži kaj dosti. “Moja mami nas vzgaja ob zdravi prehrani že od samih začetkov. Tako sem že od otroštva obkrožena s tem, navajena sem jesti zdravo. Seveda pa se tudi pregrešim. Sem zelo velik jedec. Pojem več kot vsi drugi. Ljudje ne morejo verjeti, koliko pojem,” prizna nekdanje Playboyevo dekle. Anja je sicer poglede plenila tudi na zadnji Playboyevi zabavi, kjer je blestela v rožnati kratki oblekici.

Bi spet odvrgla krpice za Playboy?

"Ne vem, sem malo neodločena glede tega. Morda, vendar bi res morali najti dobro zgodbo in lokacijo,” razkrije Anja.