Anja Jenko : Razkrila prve podrobnosti o nosečnosti

Kot deklica je sanjala o 
popolnem možu, dveh 
otrocih, lepi hišici, 
bazenu in kužku.  (foto: Igor Zaplatil, Marko Delbello Ocepek) Igor Zaplatil, Marko Delbello Ocepek
Vir: Nova
14. 11. 2016

"Trenutno mi pomaga Coca-Cola, zato se zdaj nalivam z litri te pijače."

Ušeska in repek bo kmalu zamenjala za pleničke.
Dojenček bo na svet prijokal aprila. Za zdaj so zdravniki določili prav poseben datum. Na ta dan se je namreč rodila tudi Anjina mami.

Že od nekdaj pa si je želela postati mlada mamica. "To sem vedno imela v glavi," nam je zaupala lepotička Anja Jenko, ki se ji je očitno vse izšlo po načrtu. S fantom Mariem se bosta kmalu preselila v večje stanovanje, pred nekaj tedni pa ju je razveselila tudi novica, da se jima bo spomladi pridružil tudi nov družinski član.

"Ko sem izvedela novico, sem mislila, da bova odšla na morje, kjer bova bolje premlela celotno zadevo. Počakati bi morala tri mesece, da bi povedala družinskim članom in prijateljem, vendar se nama ni izšlo. Preprosto nisva mogla počakati. Še isti večer je Mario poklical prijatelje, zaradi neizmernega veselja pa je veselo novico delila skorajda z vsemi, ki sva jih srečala. Celo varnostniku v restavraciji je razložil, da sem noseča. Po tiho, seveda," v smehu razloži Anja, ki je prva veselo novico delila prav z revijo Nova.

In čeprav pravijo, da nosečnice od veselja kar žarijo, sama takšnih izkušenj z blaženim stanjem vendarle nima. Njeno telo je namreč zelo občutljivo ob nosečnosti, zato se vsakodnevno sooča s slabostmi in bruhanjem, nekajkrat pa je obiskala tudi bolnišnico. Prav zato so ji zdravniki predpisali tudi zdravila, ki pa ji do zdaj niso pomagala. Sama sicer prisega na alternativno medicino, saj se tudi njena mami že od nekdaj posveča le tej. Do zdaj ji je zato pomagala z bioresonanco, odkar je izvedela za nosečnost, pa Anji pošilja razne članke o veselem pričakovanju.

"Tako moji kot fantovi starši so se novice zelo razveselili. Najprej naju je bilo malo strah, kakšen bo njihov odziv, zdaj pa so tako navdušeni kot midva," je povedala lepotička, ki je od mame dobila tudi že številne nasvete. "Velikokrat mi je že svetovala glede zdrave prehrane med nosečnostjo in kupila veliko naravnih stvari, s katerimi je napolnila moj hladilnik," prizna rjavolaska, ki pa zaradi slabosti le redko pomisli na hrano, zato uživa predvsem stvari, ki ji zadišijo in zaradi katerih se slabost umiri.

"Zelo se mi spreminjajo želje. Trenutno mi pomaga Coca-Cola, zato se zdaj nalivam z litri te pijače," nam je zaupala Anja, njena prehrana pa je iz dneva v dan drugačna. Rada si privošči tudi sladkarije, ki so se prej le redko znašle na njenem jedilniku, rada pa uživa tudi v sendvičih. Za zdaj se parček sicer počasi pripravlja na veseli prihod novega člana. Kadar se lepotička počuti bolje, se sprehodita po otroških trgovinah, vendar pa bosta z nakupi počakala, saj bosta v prihodnjih tednih izvedela tudi, katerega spola je otrok.

NIKA ARSOVSKI

Značke: Anja Jenko