Anja Jenko: "S partnerjem kljub dojenčku najdeva čas za zmenke"

Anja Jenko: "S partnerjem kljub dojenčku najdeva čas za zmenke" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
31. 7. 2017

Rjavolasa lepotička Anja Jenko, včasih Playboyeva zajčica in model, je pred nekaj meseci postala mamica in njeno življenje se je čez noč obrnilo na glavo.

Živahno nočno življenje so zamenjale pleničke, njen mali Liam pa vsak dan skrbi, da mamici ni dolgčas. "Počutim se tako kot pred porodom, čeprav se je moje življenje popolnoma spremenilo. Zdaj sem dosti bolj podvržena načrtovanju, čeprav poskušam čim manj komplicirati. Vedno sem želela biti lahkotna mamica, a o tem nimam kaj dosti besede, saj Liam narekuje ritem," nam je zaupala Anja, ki smo jo ujeli med obiskom strokovnjakinje microbladinga Tatjane Damjanović. Z njo je seveda prišel tudi malček, ki se je veselo sprehajal naokrog v naročju Anjine prijateljice.

"Čudovit občutek je, ko te nekdo resnično potrebuje. Zdaj je začel že spuščati zvoke in se smehljati, kar je nekaj najlepšega. S tem so poplačani vse težavne noči in jok," pove rjavolaska, nekdanja Playboyeva zajčica, ki se je pred letom dni še veselo zabavala v Las Vegasu, jeseni pa sta s partnerjem Mariem javnost obvestila, da pričakujeta novega družinskega člana. Par je mesec po rojstvu dojenčka praznoval prvo obletnico. Njuna zveza je tako še vedno zelo sveža, zato se obema zdi pomembno, da odnos negujeta in si vzameta dovolj časa samo zase.

"Potrebujem tudi nekaj svobode, pa naj se sliši še tako grdo. Zaradi tega sem pogosto tarča številnih komentarjev, ki me včasih prizadenejo. Otrok ni središče sveta, temveč je Liam del mene. Neki čudovit del, vendar se mi zdi pomembno, da ob tem mamice ne pozabimo nase, na svoje hobije ali partnerja. Liam je nova lepa stvar v mojem življenju, ki zahteva veliko pozornosti, vendar pa veliko pozornosti posvetim tudi partnerstvu. Prav zato se še vedno rada odpraviva na zmenek, če se da, vsaj enkrat na teden," nam je priznala lepotička, ki nam je ob tem zaupala, da je takoj po rojstvu zaradi številnih obveznosti precej enostavno pozabiti na partnerja, zaradi česar seveda trpi partnerski odnos.

Prav zato se ji zdi pomembno, da si z Mariem vzameta večer zase, saj se tako tudi sama ponoči lažje zbuja in vstane ob otroškem joku, čeprav njen malček navadno pridno spi kar osem ur. Zato pa je družinska dinamika toliko bolj živahna podnevi, saj Liam obožuje crkljanje in nošenje po rokah, zaradi česar Anjo že pošteno boli hrbet. Življenje z dojenčkom si je namreč predstavljala nekoliko drugače. "Mislila sem, da bova z vozičkom hodila na sprehode in se kdaj pa kdaj odpravila na morje, a ni tako. Liam ne more biti pri miru, poleg tega je bil do zdaj le dvakrat v vozičku. Ne mara sedeti ali ležati, tudi v avtu imamo težave, saj vso pot joka. Sama na morje tako ne morem, pa tudi na plaži ne moreva ležati v senci. Vesela sem že, če malo zaspi pri meni, saj imam nekaj minut miru," z nasmehom na ustnicah pove Anja, ki je zaradi dojenčka pošteno spremenila pogled na življenje.

Pred tem je namreč mislila zgolj nase, zdaj pa je njena glavna skrb njen mali princ. Prav zato je še toliko bolj vesela, da ji pri tem na pomoč priskočijo starši, predvsem njena in Marieva mama. "Zaradi carskega reza sem bila nekaj tednov povsem neokretna in takrat sem bila hvaležna za pomoč obeh mam. Veliko mi je pomagal moj dragi, ki je skrbel zame. No, omeniti pa moram tudi prijateljice, ki so dobrodošla pomoč. Že če gre nekdo z mano, je precej lažje, da kdo kakšno stvar prime," iskreno prizna. Malček je namreč za svojo starost že dokaj velik, poleg tega pa zelo hitro raste in se razvija.

Pred dnevi se je tako z mamico in očkom prvič odpravil na morje, pred tem pa poskrbel za veliko smeha ob fotografiranju za osebni dokument. Počitnice bodo preživeli na jahti Anjinih staršev, kjer bo malček lahko na lastni koži občutil tudi morje. "Čisto sem se opremila in upam, da ne bo preveč vroče. Če mi je kaj podoben, mu bo morje zagotovo všeč. Rad se sicer kopa, zato ga bom kar postavila v morsko vodo. Našla sem ljubek obroček, ki je kot nalašč zanj," je povedala Anja, ki sicer brez težav doda, da ji je pakiranje povzročilo nemalo težav: "Že tako sem malo zmedena in sem s težavo spakirala vse stvari za počitnice. Nekaj časa sem stala pred omaro in razmišljala, da bom zdaj morala spakirati za dva. Nikoli namreč nisem živela v svetu tempa, vedno sem imela dovolj časa za jutranjo kavico, izbiro garderobe in seveda nakupovanje. Zdaj pa ni več tako, saj moram ob tem poskrbeti še za Liama. Ravno zadnjič sem pozabila s seboj vzeti hrano in smo se morali obrniti ter iti ponjo."

Njeno življenje se je morda s prihodom Liama že obrnilo na glavo, in čeprav je še pred kratkim trdila, da bi z veseljem poskrbela še za drugega otroka, je svoje mnenje v tem času nekoliko spremenila. Še pred meseci je sanjala o tem, da bi imela dva otroka, starejšega fantka in mlajšo deklico, po težavni nosečnosti in carskem rezu pa ni več popolnoma prepričana o tem. "Zdravniki so mi povedali, da bom zaradi poškodbe hrbtenico verjetno vedno morala roditi s carskim rezom, kar pomeni, da bom vedno morala tako dolgo okrevati," nam z žalostjo še pove Anja in nežno pogleda malega Liama, ki je kljub številnim težavam, s katerimi se je morala spopasti v nosečnosti, še vedno njena največja sreča.

Nika Arsovski