Anja Jenko v imenu dobrodelnosti 'žrtvovala' svoje kodre

Anja Jenko v imenu dobrodelnosti 'žrtvovala' svoje kodre (foto: Aleš Kocbek) Aleš Kocbek
Vir: Lady
21. 7. 2018

50 slovenskih frizerjev je v akciji Odreži drugačnost za otroke zbralo več kot pet tisoč evrov, pri tem pa so jim pomagali tudi znani obrazi, med drugim Anja Jenko.

 "Odziv ljudi na akcijo Odreži drugačnost me še kar preseneča. Danes so že od jutra ljudje stali v vrsti, da jih postrižemo. Tisti, ki so prišli že 13. junija, so danes na drugi del akcije pripeljali še svoje prijatelje. Neverjetno, res, presrečen sem," je povedal ganjen frizer Marko Hriberšek, idejni oče projekta Odreži drugačnost.

Njegovi akciji, ki je letos potekala prvič, se je pridružilo kar 50 frizerjev iz vse Slovenije. V prvem delu projekta so dobrodelni mojstri frizur tretjino dnevnega dobička, kar je zneslo 2.124 evrov, namenili Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU), tokrat pa so jih obiskovalci v živo lahko ulovili na enem mestu, ko so v okviru festivala Pljusk na plaži Velenjskega jezera s frizerskimi dejavnostmi zbirali denar za isti namen. Večino izkupička so spet namenili CVIU, del pa tudi Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. "Z odzivom sem več kot zadovoljen. Moj namen je bil, da pokažemo, da skupaj lahko spremenimo svet na bolje. Poleg tega sem želel, da stranke bolje spoznajo naš poklic in posledično bolj cenijo to, kar počnemo. To mi je tudi uspelo. Akcija Odreži drugačnost bo postala tradicija," je povedal Marko. 

Foto: Jaka Zorman, Aleš Kocbek, Milan Njenjič, osebni arhiv