Anja K. Tomažin: “Uživam v materinstvu”

Anja Križnik Tomažin (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
17. 6. 2011

Voditeljico in učiteljico javnega nastopanja Anjo Križnik Tomažin smo ujeli v središču Ljubljane, ko se je s hčerko Loro v vozičku sprehajala po ulicah mestnega jedra. Anja se je le mesec dni po porodu vrnila v ustaljene tirnice in se že dogovarja za vrnitev na male zaslone.

Anja je pred mesecem dni rodila hčerko, ki sta jo z možem Matejem poimenovala Lora, in tako se je njuna družina povečala še za enega člana. Prvi dnevi, ko sta jo prvič pripeljala domov iz porodnišnice, so potekali kot po maslu. “Biti drugič mama je en sam užitek, sploh ker je Lora izjemno priden otrok.

Lepo spi in je, nobenih težav nima s krči, tako da je bilo od trenutka, ko smo prvič prišli domov, vse v najlepšem redu.” Še vedno imajo dovolj časa drug za drugega. Vesela je, da je zdaj veliko lažje, ker je mama že drugič in nekako ve, kaj lahko pričakuje, in je tudi organizacija veliko lažja. “Zdaj res lahko rečem, da uživam v materinstvu.”

Prav zaradi tega je že tako kmalu po porodu spet aktivna in hodi na sestanke. Ker vsi potekajo v bolj sporočenem vzdušju, Loro zlahka vzame s seboj; ima srečo, da dojenčica večino sestanka pridno prespi. “Je pa res, da je stara šele mesec dni in da v tem obdobju dojenčki bolj ali manj le spijo, jejo in kakajo.” (smeh)

Tudi Anja se počuti odlično, je polna energije in uživa v vsakem trenutku tega obdobja. “Poskušam izkoristiti in si zapomniti vsak trenutek, ker ga verjetno doživljam zadnjič. Vedno sem si želela imeti dva otroka, tako da sem zdaj zadovoljna, ampak saj veste, kaj pravijo: nikoli ne reci nikoli.”

Novega družinskega člana je lepo sprejela tudi starejša sestrica Lilu, ki pri negi dojenčka želi vseskozi pomagati svoji mamici. “Tudi midva z Matejem se trudiva, da dobi dovolj pozornosti, skoraj še več kot prej, in da se ne počuti nič prikrajšano,” pove Anja, ki je bila tako pred nosečnostjo kot med njo zelo aktivna tudi na športnem področju.

Prvi mesec po porodu je telovadbo sicer postavila na stranski tir, da se maternica brez težav vrne v prvotno stanje, v kratkem pa se bo začela tudi rekreirati. Sprva kar s hitro hojo z vozičkom, da zraven vključi še družino. Voziček ima nastavek, na katerem lahko stoji tudi Lilu, tako da gredo lahko zlahka skupaj na sprehod. Sicer pa bo začela vaditi pilates, ki ima dober učinek na utrditev notranjih mišic in mišic medeničnega dna.

Se pa s svojimi kilogrami trenutno sploh ne obremenjuje, ker je logično, da ženska med nosečnostjo pridobi nekaj teže. “Sem še daleč od idealne številke, vendar se mi nikamor ne mudi. Nekaj bom izgubila z dojenjem, nekaj s telovadbo, drugo pa s časom.”

Vrača se na televizijo

Pojavile so se številne govorice o tem, kje in kdaj naj bi se Anja vrnila na televizijske zaslone. Novico o tem, da se dogovarja za vodenje nove oddaje, nam je sicer potrdila, vendar pa podrobnosti še ni želela razlagati, dokler pogodba ne bo dokončno podpisana. Seveda smo jo vprašali, ali se v prihodnje spet vidi v voditeljskem paru z Ladom Bizovičarjem. “Z Ladom sva se že šalila na ta račun, da bova na stara leta spet vodila kakšno oddajo skupaj.”

Nova Story že v prodaji

Story