Anja Križnik Tomažin: Kuhati jo je učila babica

Anja Križnik Tomažin (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
19. 9. 2011

Anja Križnik Tomažin se jeseni spet vrača na televizijske zaslone, kjer nam bo v oddaji Ugani, kdo pride na večerjo popestrila nedeljske popoldneve. Čeprav je minilo le tri mesece od rojstva njene hčerke Lore, je prepričana, da bo obe vlogi lahko odlično izpeljala.

Ali pred kamero še vedno čutite tisti pozitivni adrenalin, zaradi katerega je televizija ena izmed vaših ljubezni?

Seveda, če ga ne bi, bi se nehala ukvarjati z voditeljstvom in bi se posvetila izključno treningom nastopanja ter komunikacijskemu 'coachingu'. Adrenalin še vedno brzi po mojih žilah ob pripravah na oddajo, saj bo to res oddaja, ki mi je pisana na kožo in v kateri se bom pokazala v mnogo različnih vlogah.

V slabi uri in pol bo treba v živo peti s studijskim bandom, kuhati, voditi kviz, komunicirati s komiki, gosti in za finale narediti še en prav poseben 'talk show' s človekom, ki ga bom povabila na večerjo.

Skupaj s kuharjem boste za skrivnostnega gosta pripravljali njegovo najljubšo jed. Kako to, da vas je pritegnil prav ta koncept oddaje?

Kuhanje je le en delček oddaje, rdeča nit, ki povezuje celoten potek, to ne bo kuharska oddaja, temveč zabavna studijska oddaja s pestrim dogajanjem. Koncept me je pritegnil ravno zaradi toliko različnih vlog in transformacij znotraj oddaje in je korak naprej v moji voditeljski karieri.

Oddaja bo popestrila nedeljske popoldneve, česar ste bili navajeni že v preteklosti. Nedelje so vam očitno kar usojene, kajne?

Očitno res, nedelja je moja. (smeh) To je v bistvu že tretja oddaja, ki jo bom imela v nedeljo. Prvi je bil Klik!, potem TLP in zdaj Ugani, kdo pride na večerjo.

Se boste za nekaj časa morali posloviti od prostih vikendov?

Na televiziji se da vse uskladiti, tudi to, da oddaja je in da imaš proste vikende.

Za vrnitev ste se odločili dokaj hitro, le tri mesece po rojstvu hčerke Lore. To pomeni, da porodniške ne boste izkoristili do konca?

Žal v mojem poklicu ne moreš sam določati, kdaj boš delal. Res je oddaja priletela zelo kmalu po rojstvu hčerke, a vse se da uskladiti, tako za delo kot za delno porodniško imam čas, samo dobro organiziran moraš biti.

Kako pa sta to odločitev sprejela mož Matej in starejša hčerka Lilu?

Z Matejem skupaj sprejemava odločitve o tako velikih projektih, Lilu pa se s takšnimi stvarmi še ne ukvarja. V naši družini je normalno, da smo ves čas aktivni.

Vedno ste bili znani po tem, da vam gre usklajevanje poslovnega in družinskega življenja odlično od rok. Kakšen je vaš skrivni recept?

Niti ni skrivni recept, samo tako si moraš organizirati teden, da lahko vse narediš. Dobra organizacija je bistvo vsega.

Glede na to, da boste v oddaji tudi sami poprijeli za kuhalnico, predvidevam, da se dobro znajdete v kuhinji.

Seveda, od nekdaj rada kuham.

Vas je teh veščin naučila že mama ali ste bolj samouk?

Ko sem bila majhna, sem babici, ki je bila kuharica, vedno gledala pod prste, če sem bila pri njej v varstvu. Mami me je naučila, da je kuhinja zabavna in da lahko iz sestavin v hladilniku pričaraš marsikaj, preostalo pa je bil plod moje domišljije.

Če bi morali svojim gostom pripraviti kakšno izmed vaših specialitet, s katerimi bi jih najbolj očarali?

Včasih sem slovela po svojih lazanjah, zdaj je že dolgo nisem delala, rada presenetim z artičokami po lastnem receptu. Moj biftek pa je prav tako za prste obliznit in še veliko jedi bi se našlo.

Nagradni kviz: Vroč boj med sosedi

“Del oddaje bo tudi prav poseben kviz, v katerem se bodo merili sosedje. Najboljši sosedje. Zanima nas, kako dobro poznajo drug drugega. Za kviz že zbiramo prijave, sosedje se lahko prijavljajo v paketu na spletni naslov večerja@rtvslo.si - sosed in sosed skupaj - ne glede na to, ali živita v bloku ali hiši, ali ju ločuje stena, živa meja ali travnik. Pomembno je, da sta v dobrih odnosih, da dobro poznata drug drugega in da sta svoje male skrivnosti pripravljena deliti z gledalci ter pri tem celo nekaj zaslužiti. Nagradni sklad je namreč 1000 evrov.”

Nova Story že v prodaji

Story