Anja Križnik Tomažin: Drugič mamica!

Anja Križnik Tomažin (foto: Miran Juršič) Miran Juršič
Vir: Govori.se
13. 5. 2011

Voditeljica Anja Križnik Tomažin je v četrtek popoldne rodila hčerko Loro. Anja je le nekaj dni pred rojstvom male Lore za Story spregovorila o tem, kako doživlja drugo nosečnost in kako se je pripravljala na porod.

Anja in njen mož Matej sta drugorojenko pozdravila v Postojni. "Počutim se v redu, vsi smo že na trnih in v pričakovanju, kdaj bo prišel ta dan. Sama bi seveda rada čim prej rodila, ampak se otroček najbrž tako dobro počuti v meni, da se mu še nikamor ne mudi. Ta teden imam rok, tako da bom mogoče na dan, ko bo objavljena ta zgodba, že v porodnišnici," je le dva dni pred rojstvom druge hčerkice povedala Anja.

Anja med nosečnostjo, razen nespečnosti, ki jo je pestila kar nekaj časa, ni imela drugih resnejših težav, se je pa bala, da bi ravno v teh zadnjih dneh, ko je Matej cele dneve snemal, dobila popadke. Ves čas je bila na zvezi z zdravniki, ki so spremljali celoten potek, sedaj, ko je Matej projekt končal, pa je spet popolnoma sproščena. Ker jo lahko popadki presenetijo vsak trenutek, je Anja že skrbno pripravila prtljago, tokrat še toliko bolj kot pri prvi nosečnosti, saj mora poskrbeti, da skoraj petletni hčerki Lilu medtem ne bo nič manjkalo.

Torbi s seboj vzamejo vsepovsod, tudi če gredo le na krajši izlet. Ena je pripravljena za Lilu, če bo morala prespati pri babici, v drugo pa je Anja spravila svoje osebne stvari, od toalete do knjig in elektronskih pripomočkov, na katerih bo lahko v porodnišnici pogledala kakšen film ali srfala po internetu. Med tujimi zvezdnicami so vedno bolj priljubljene alternativne metode poroda, Anja pa se je tokrat v nasprotju s prvim, ki je potekal po popolnoma naravni poti, odločila za epiduralno anestezijo.

"Bolečine bi sicer že preživela, vendar si po naravnem porodu tako utrujen, da potrebuješ kar nekaj dni, da prideš k sebi. Mislim, da bo tudi za otroka veliko lažje, če bom med porodom bolj sproščena. Tokrat želim uživati v porodu, da bom z mislimi ves čas prisotna, in dejansko se tega trenutka zelo veselim." Če pa bi se že odločila za kakšno alternativno metodo, bi najbrž izbrala vodo, saj se v njej zelo dobro počuti.

Priporočamo