Anja Susič (športna inštruktorica): Telovadba in zdravo kosilo nista kazen

Anja Susič (športna inštruktorica): Telovadba in zdravo kosilo nista kazen (foto: Jasmina Putnik JRP Studio) Jasmina Putnik JRP Studio
Vir: Jana
31. 7. 2018

30-letnica, ki prisega na dobro hrano, kozarec vina in toplo kavo! V prostem času pa ustvarja tudi videobloge na YouTubu.

Vaše vodilo, ki ga imate napisanega na spletni strani, je: Imej se rada. Kaj to konkretno pomeni?

Imej se rada je sporočilo ženskam in dekletom, da poskrbijo zase. Da svojemu telesu dajo najboljše. Opažam, da mlade ženske dojemajo zdravo življenje preveč stresno in vse skupaj negativno ... Iščejo bližnjice, ne zato, da bi bile zdrave in se dobro počutile, ampak zato, da bi ugajale. Sama želim pokazati, da telovadba in zdravo kosilo nista kazen, ampak nagrada. Pa tudi, da se ni treba obremenjevati in da lahko zdravo živiš na preprost, pozitiven način.

Kdaj ste spoznali, da je pomembno imeti se rada?

To se vsekakor ni zgodilo čez noč ali v nekem trenutku. Bil je bolj proces, ki še vedno traja.

Študirali ste sociologijo. Kako vam to znanje koristi v sferi, ki jo opravljate zdaj?

V resnici se vse prepeta. Veliko delam na družbenih omrežjih, veliko se z dekleti pogovarjam, analiziram ... Vsaka šola in izkušnja nekaj prineseta. Verjamem, da ti bo vse, kar se kdaj naučiš, nekoč prišlo prav.

Kdaj ste posneli svoj prvi posnetek na YouTubu? In zakaj?

Posnela sem ga približno pred štirimi ali petimi leti. Mogoče mi je manjkalo malo kreativnosti, nastopanja, izražanja ... In v tem svetu sem se našla. Potem pa sem videla, da pomagam tudi drugim, in to me je gnalo, da sem nadaljevala.

Za ženske pripravljate tako imenovane Suskine izzive. Kaj pa je bil vaš največji izziv do zdaj v življenju?

Moj največji izziv se je zgodil točno pred letom dni, ko sem dala odpoved v redni službi za nedoločen čas in stopila na svojo pot. Tega sem se res bala in na ta korak sem se pripravljala kar nekaj časa. In zdaj, ko je mimo, sem res ponosna nase. (smeh)

Zelo ste aktivni na družabnih omrežjih, na YouTubu redno objavljate videe, ste trenerka, kujete nove poslovne ideje. Kako je videti vaš odklop? Kdaj začutite, da je potreben?

To pogosto začutim. Moj odklop je brez interneta. (smeh) Z družino, partnerjem, mojim kužkom Gigijem. Predvsem na kakšnem družinskem vrtu, kosilu in kavču. V udobnih oblačilih in s skuštranimi lasmi. Takrat zares počivam. To je zame 'reset'.

Katera je po vaših izkušnjah najpogostejša pregreha, ki jih imajo vaša dekleta, s katerimi ste v stiku?

Težava niso prekrški sem pa tja. Problem je neurejena prehrana vsak dan v tednu. Ljudje si ne vzamejo več časa, da bi kaj skuhali, in jedo enolično.

Imate vendarle tudi vi kakšno pregreho?

Sama temu ne rečem prekrški, ampak uživanje po zdravi pameti. (smeh) Redno si privoščim dober kozarec vina ali kepico sladoleda in se prepustim kulinaričnim dobrotam.

Kaj bo letošnje poletje vaša nujna oprema?

Ne bom preveč komplicirala. Fotoaparat, Gigi, dobra knjiga, voda in japonke. (smeh)

Besedilo: Ksenija Sedej // Fotografija: Jasmina Putnik JRP Studio