Anka Senčar in Nina Gazibara: Uživali v Egiptu

Kljub tokratnemu krajšemu obisku sta se mladostni dekleti imeli odlično! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
24. 1. 2013

Da so tudi na estradi prijateljstva možna in se lahko celo obdržijo, in to leta dolgo, dokazujeta tudi legendarni manekenki Anka Senčar in Nina Gazibara.

Večni mladenki namreč prijateljujeta, reci in piši, skoraj 40 let! Zadnja leta se, glede na to, da Anka živi v Egiptu, Nina pa v Sloveniji, ne videvata in družita tako kot včasih, sta pa v rednih stikih po elektronski pošti in Facebooku. Poleg tega se Anka vsakič, ko pride v Slovenijo, obvezno dobi tudi z Nino, Nina pa jo je prav pred kratkim, natančneje pred novim letom, obiskala v Hurgadi.

In kot je običajno ob takšnih priložnostih, je bilo tudi tokrat veselo. Nina je bila s prijatelji na križarjenju po tistih koncih in seveda nikakor ni zamudila priložnosti, da se oglasi pri prijateljici. Anka je vesela vsakega obiska iz Slovenije in tako ji ni bilo težko usesti se v svoj stari ameriški vojaški džip iz sedemdesetih let in se iz Hurgade odpeljati približno 50 kilometrov daleč po slovenske turiste v Safago, kjer so pristali. Zjutraj jih je odpeljala nekaj kilometrov stran v Sharm El Nago Bay.

Naselje z nekaj hiškami, majhnim zalivom in peščeno osamljeno plažo je znan kraj sredi nacionalnega parka. Pozno popoldne so obiskali še Hurgado in se podali na potep po mestnih ulicah in na večerjo v novo marino. Klepetu ni bilo videti konca, še posebej zaradi Nininega začudenja nad spremembami, ki so se zgodile od njenega zadnjega obiska mondene meke pred štirimi leti. Kup novo zgrajenih hotelov, lokalov in trgovinic je še dodatno razgibalo mestece, ki je vedno polno turistov od vsepovsod.

Okrevanje po zlomu
Nino je posebej razveselilo tudi dejstvo, da je njena mladostna prijateljica spet v stari formi. Med drugim je namreč zadnja dva meseca morala dosledno počivati in mirovati zaradi okrevanja po kompliciranem zlomu noge, kar je bilo kljub zdravstvenim razlogom zanjo težko. Anka je človek, ki ne zna biti pri miru in ima vedno zanimivo ter razgibano življenje.

Tudi sama je vesela, da spet začenja igrati tenis in se potapljati. V deželi pretežnega poletja je namreč med Nininim obiskom bilo približno 30 stopinj! Vesela družba je tako tudi zaplavala v morju in se sončila kot v Sloveniji sredi največje poletne sezone. Nina se je že vrnila domov in upa, da se Anka, ki je zdaj na vrsti, kmalu kaj oglasi v Sloveniji.