Anka Senčar: Ni zapustila Egipta

Vir: Lea
16. 2. 2011

V nevarnih 18 dneh egiptovske vstaje zoper diktaturo predsednika Mubaraka so zaradi nemirov in izgredov državo množično zapuščali turisti in tamkaj živeči tujci, med njimi tudi Slovenci.

V mondeni Hurgadi že nekaj let živi tudi najuspešnejša in najboljša slovenska manekenka vseh časov Anka Senčar. Večna popotnica, ki je živela že na vseh celinah sveta, se je pred nekaj leti namreč za zdaj ustalila v Egiptu. V nasprotju z večino Egipta presenetljivo ni zapustila kljub nevarnim izgredom in protestom.

Sicer je bilo v Hurgadi precej bolj mirno in varno kot v Kairu, a ker je val nezadovoljstva zajel vso državo, tudi turistična meka Hurgada ni bila izjema. Anka se zase pretirano ni bala, saj ima veliko prijateljev, ki ji zaradi prešernega značaja rečejo kar princesa Hurgade in jo imajo radi, kljub temu pa previdnost ni bila odveč. Poleg tega je nekaj tovrstnih nemirov in izbruhov doživela že prej na različnih koncih sveta, kjer je krajši ali daljši čas živela, zato ve, da je v takšnih situacijah pomembno in potrebno ohraniti trezno glavo.