Anka Senčar, Nina Gazibara in Ivan Balić Cobra: Srečanje legend

Vir: Lea
19. 10. 2011

So legende področja, s katerim so se ukvarjali nekoč ali se še vedno. Bili so najboljši med najboljšimi v zlatih časih mode nekdanje Jugoslavije in v tem svetu so pustili pečat, ki zaznamuje še dandanes. Bili so profesionalci, ki jim ni bilo para, in pri delu niso poznali šale. Zanimivo je tudi to, da so bili v nasprotju s poznejšimi in današnjimi generacijami ob tem tudi dobri prijatelji.

Pomagali so si, sodelovali, stali drug drugemu ob strani tudi zasebno in prijateljstvo ohranili tudi pozneje, ko so jih poti življenja odpeljale vsakega na svojo stran. In čeprav se zadnjih deset let redko srečajo skupaj v celotni sestavi, se imajo radi in se je prijateljstvo obdržalo do danes. Anka Senčar, Nina Gazibara in Ivan Balić Cobra – najuspešnejša slovenska in jugoslovanska manekenka vseh časov, ena njenih naslednic in nekoč najboljši jugoslovanski modni fotograf.

Njihovo poznanstvo sega v leto 1973, ko se je Nina pridružila nepremagljivi ekipi, iz katere je Anka prva in najuspešneje zakorakala tudi v tujino. Anka je do danes ostala pojem uspešnosti v svetovnem merilu, Nina je legenda, Cobra pa velja za najboljšega v zlatih letih jugoslovanske modne fotografije. Ker danes živijo na različnih koncih sveta in se ukvarjajo z različnimi stvarmi, so v stiku predvsem po spletu. To pot pa sta bila po naključju Anka in Cobra hkrati v Ljubljani, kar je bila idealna priložnost za srečanje z Nino. In imeli so si kaj povedati!

Zabava ne pozna ovir

Poleg obujanja spominov so tudi njihova sedanja življenja razgibana in zanimiva, predvsem pa v nekaterih stvareh zelo različna. Če se Nina in Cobra še vedno tako ali drugače ukvarjata z modo, je Anka ob slovesu prenehala dokončno in se v življenju ukvarja s kupom drugih stvari. Kljub temu pa so veseli, da se je njihovo prijateljstvo ohranilo tudi po vseh teh letih.

Cobra, ki še vedno ne gre nikamor brez fotoaparata in ki je s svojim objektivom ujel skoraj vse najlepše ženske nekdanje Jugoslavije, je nedavno izdal knjigo o svojem delu. V njej sta seveda tudi Anka in Nina, ki ju tako kot veliko drugih spoštuje zaradi odklanjanja plastične kirurgije in odločitve o sprejetju teka časa. Seveda so se ob tej priložnosti tudi sami skupaj postavili pred fotografski objektiv in dokazali, da jim leta ne pridejo do živega. In ko so se podali v nočno življenje, se je pokazalo, da se znajo tudi zabavati še vedno tako kot nekoč. Kakšnih škandalov sicer niso več povzročali, so se pa imeli odlično do ranih jutranjih ur. In dogovorili so se, da se obvezno čim prej spet srečajo in ponovijo druženje.