Anna Paynich podarila avto prijateljici

Anna Paynich podarila avto prijateljici (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
16. 11. 2018

Anna Paynich, ki smo jo spoznali že v zadnji sezoni šova Masterchef Slovenija in zdaj svojo kozmično energijo razširja tudi kot tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija, se zaveda, da so družina in prijatelji največje darilo v življenju. 

Tega je bila deležna tudi njena prijateljica Laura, ki je v dar dobila kar njen 'zebrasti' avto. Pisalo se je leto 1998, ko sta se v najbolj živahnem nočnem klubu Casa del Papa v naši prestolnici čisto po naključju spoznali zgovorna Štajerka Laura Stojanov in pisana, barvita Gorenjka Anna Paynich. Laura je takoj, ko je opazila Annin pisan klobuk, prijazno pozdravila, češ da se tudi sama ne bi branila takega modnega dodatka. Beseda je dala besedo in kmalu sta ugotovili, da ju povezuje svojstven modni okus za obleke, čevlje in torbice z živalskimi vzorci: tiger, zebra, žirafa ...

Laura pravi, da je strast do teh vzorcev dobila po svoji mami, ki jo je že za v osnovno šolo tako lepo oblekla. Anna, ki ji je bilo modno oblikovanje položeno zibelko, pa se ne brani obleči tudi treh ali štirih živalskih vzorcev hkrati. Leta so tekla, prijateljstvo pa je ostalo, tako kot njune male, drobne in smešne skrivnosti. V vseh teh letih so se jima modne zaloge živalskih motivov tako povečale, da z veseljem kdaj komu tudi kaj podarita, a ostajajo kosi, ki jima bodo za vedno ostali v omarah.

Sta veseli, nasmejani, polni pozitivne energije in veselja do življenja in predvsem nikoli, ampak res nikoli jima ni dolgčas. Anna je Lauro pred leti spremljala na njeni prvi televizijski oddaji Podalpski večer na Net TV. “Spomnim se, da sva vso pot do Maribora na ves glas peli in si izmišljali rime, prav tako me je podpirala v resničnostnem šovu Top 4 s Tjašo Kokalj,” pove Laura, ki je za Anno navijala v Masterchefu in zdaj, ko tekmuje na Kmetiji.

“Vedno sva se zavedali, da sva smešni in posebni, da bova pustili pečat, saj nama v resnici za zmago nikoli sploh ni šlo. Sreča ni v denarju! Bog nama naj da le zdravje, vse drugo že imava,” ponosno pove Anna.

20 let prijateljstva okronala z avtom

Laura nam je še zaupala, da je Anna držala svojo obljubo in ji po dveh desetletjih prijateljstva poklonila svoj avto. Da je bilo veselje še toliko večje, pa je poskrbel prav poseben zebrast motiv na njenem novem jeklenem konjičku, s katerim se bo ponosno prevažala naokoli.

“Marsikdo je podvomil o moji obljubi in tiste sem zdaj pustila odprtih ust,” se smeji Anna, Laura pa že razmišlja, kaj bo podarila prijateljici za 40 let prijateljstva. Po izkušnjah sodeč, zagotovo kaj 'živalskega'. Skozi leta se je njuno prijateljstvo prek druženja na zabavah preselilo tudi na družinsko področje, saj se tudi njuna otroka Tai in Anaya odlično razumeta.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo