Anuška Cerovšek Beltram: Družinsko odkrivanje Tajske in Kambodže

Anuška Cerovšek Beltram: Družinsko odkrivanje Tajske in Kambodže (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
10. 7. 2017

Anuška Cerovšek Beltram, direktorica in soustanoviteljica potovalne agencije STA potovanja, je navdušena popotnica že od mladih let.

Zaradi želje po odkrivanju sveta in novih kultur je skupaj z možem Marjanom pred 16 leti tudi začela ustvarjati zgodbo uspešne potovalne agencije, kjer so znani po tem, da organizirajo vse od poslovnih, družinskih in popotniških potovanj. Še danes pa so zelo ponosni tudi na svoje programe poletnega dela in poletnih kampov v ZDA. Željo po odkrivanju novih dežel pa želi Cerovšek Beltramova skupaj z možem prenesti tudi na svoja dva otroka. Tako se kar nekajkrat na leto zgodi, da poslovna potovanja združijo z družinskimi počitnicami. Pred kratkim so se tako vrnili z nadvse prijetnega družinskega raziskovanja Tajske in Kambodže.

Prigoda s potovanja

"Letos so me na primer v Bangkoku preplavili občutki nostalgije – z možem sva ga namreč prvič obiskala pred skoraj 20 leti kot študenta. Ko sva se usedla v lokal na znani ulici Khao San Road in opazovala mlade popotnike z nahrbtniki, ki so se sprehajali naokoli, sem se spomnila tudi na naju. Tokrat je bilo vse drugače, popolnoma drugačen pogled kot pred 20 leti, saj sva s seboj imela svoja otroka. Ugotovila sem, da se v vseh teh letih nisva spremenila samo midva, spremenil se je tudi Bangkok, predvsem je postal dražji, ampak meni je še vedno super, saj v vsaki destinaciji vedno iščem pozitivne stvari."