Anže Gallus Petelin: Življenje je eno samo, zato ga izkoristimo!

Anže Gallus Petelin: Življenje je eno samo, zato ga izkoristimo! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
15. 5. 2018

Umetniški multitalent Anže Gallus Petelin, čigar dela krasijo tudi dnevne sobe številnih znanih Slovencev, je svoj mir našel na podeželju, v objemu narave, kjer mu družbo delajo domače živali in zvesti kuža pasme mejni ovčar. Kot pa nam je pred časom zaupal, si želi čez nekaj let odleteti na Irsko, v deželo, ki ga je prevzela že ob prvem obisku, in preizkusiti življenje tudi tam.

Njegovo prvo potovanje na Irsko je bila ljubezen na prvi pogled. Ta zelena dežela, katere energija mu je še danes blizu, pa bo, če se bodo načrti uresničili, nekoč postala tudi njegovo domovanje. Ga bomo lahko poiskali nekje na zelenem podeželju, v kamniti hišici ob morju? "To sem ob zadnjem obisku že doživel. Zjutraj nabereš nekaj školjk, uživaš življenje. Baje je eno samo, zato bi ga morali izkoristiti. Treba je delati, uživati in živeti, kot si želiš. Ni lahko. Vemo, kakšen je svet," nam je povedal Anže, ki se na Irskem počuti kot doma: "Skoraj bolj doma kot tu, čeprav sem na svoji domačiji najbolj srečen. Sem pa tudi v svojem raju ustvaril nekaj irskega duha."

Anže Gallus Petelin: Življenje je  eno samo, zato ga izkoristimo!

Tako mu v ljubkem podeželskem domovanju družbo delajo tudi ovce, z repom pa veselo mahlja njegov zvesti spremljevalec, kuža pasme mejni ovčar. Z Irci se je Anže kaj hitro poistovetil že ob prvem obisku dežele, saj mu je blizu njihov življenjski slog: "Če je treba delati, delajo, vzamejo pa si tudi čas za zabavo, mir. Ob morju sem preživel veliko časa. Tam sem si očistil dušo, morje je odplaknilo moje skrbi."

Foto: Primož Predalič, Henela Kermelj, Shutterstock