Anže in Ines Kopitar: Prve počitnice z malim Jakobom

Anže in Ines Kopitar: Prve počitnice z malim Jakobom (foto: Helena Kermelj, Profimedia) Helena Kermelj, Profimedia
Vir: Story
14. 9. 2017

Družina Kopitar med letom živi živahno družinsko življenje na drugi strani Atlantika, poleti pa poleti v Slovenijo in si privošči oddih na sončni strani Alp. To so meseci, ko se, vsaj kot priznava tudi sam, Anže vendarle lahko pošteno naspi in preživi nekaj kakovostnega časa s svojimi najbližjimi. Tokratno poletje je bilo še toliko bolj živahno, saj se je družinici jeseni pridružil nov družinski član, mali Jakob, ki skrbi, da mamici Ines, očku Anžetu in sestrici Neži ni nikoli dolgčas.

 

Kljub pestri sezoni na drugi strani luže, kjer si že 11. leto zapored kruh služi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, pa Hrušičan ne počiva niti poleti. Čeprav je končno prišel do še tako prepotrebnega spanca, pa je kmalu po prihodu v Slovenijo prisostvoval hokejskemu kampu, ki ga vsakoletno organizira skupaj s kolegom Tomažem Razingarjem. Po tem si je vendarle privoščil kratek oddih na hrvaški obali, kamor že nekaj časa zahaja s svojimi najbližjimi.

Hokejski as si privošči oddih na jahti, daleč stran od hrupa in množice. "Tako smo lahko sami in imamo mir. Že peto leto zapored in nam je zelo všeč," je priznal Anže, ki je po prihodu s počitnic v roke vzel še golfsko palico in se skupaj s povabljenci zapodil na blejsko golf igrišče. Že sedmi dobrodelni gol turnir Anžeta Kopitarja je tudi tokrat pritegnil številne znane obraze iz sveta gospodarstva in zabave, Royal Golf Bled pa smo na sončno soboto obiskali tudi mi. Na blejski zelenici nas je prijazno pozdravil Anže, družbo pa mu je delala tudi njegova Ines.

"Zame je turnir nekaj posebnega. Pred sedmimi leti, ko smo se za to odločili, nismo vedeli, kako se bodo ljudje odzvali in kako se bo vse skupaj razpletlo. Zgodba se je odlično sestavila, in to je tudi glavni razlog, da še vztrajamo. Ponosen sem na vse, kar smo do zdaj zbrali. Pomagali smo številnim otrokom, bolnišnicam, zgradili pa smo tudi nekaj igrišč," se je povsem razumljivo pohvalil Kopitar, ki mu dobrodelnost daje prav posebno osebno zadovoljstvo: "Veliko mi pomeni, da lahko pomagam."

Golf mu je v vseh teh letih zlezel pod kožo, čeprav je na prvi pogled bolj podoben hokeju, kot v resnici je. "So boljši in so slabši dnevi. Mislim pa, da sem kar dober, vsaj glede na to, koliko igram. Včasih sem kar malo jezen, če slabo igram, vendar pa mi večinoma golf pomeni sproščanje," nam zagotovi z nasmehom na obrazu. Še večje zadovoljstvo kot zavidljivi golfski udarci pa mu dajeta njegova malčka: Neža, ki je pred časom dopolnila dve leti, in mali Jakob, ki bo jeseni upihnil prvo svečko. Fantek je na svet prijokal ravno v obdobju med svetovnim pokalom in začetkom sezone. Prav zaradi številnih hokejskih obveznosti so se odločili, da porod sprožijo umetno, saj si je Anže na vsak način želel biti zraven. Novega družinskega člana se je razveselila tudi Neža, ki, kot nam je zaupal Anže, že veselo čeblja tako v angleščini kot tudi slovenščini.

Ali je torej lažje vzgajati sina ali hčerko? "Nekaj časa bo še trajalo, preden bom opazil kakršnekoli razlike med odraščanjem fantkov in deklet. Neža je zelo živa, Jakob pa bo počasi shodil. Je pa tudi kar živ, vendar zelo priden," je o malčku povedal hokejist, ki ima sicer med letom zaradi pogoste odsotnosti nekaj manj časa za družino. Vajeti v svoje roke takrat prevzame Ines, ki ob pomoči varuške poskrbi za malčka, nekajkrat pa je na drugo stran Atlantika priletela tudi Anžetova mami in poskrbela za svoje vnuke.

Hokejist Los Angeles Kingsov kljub razdalji ohranja lepe odnose s starši, pogosto pa poišče tudi nasvet pri svojem očetu Matjažu. "Pogovarjala sva se tudi o tem, kaj bo, če Jakob slučajno izbere drsalke in hokejsko kariero. Strinjala sva se, da se bo Jakob le s težavo izognil hokeju, saj malčki pogosto opazujejo svoje očete in se podajo po njihovih stopinjah. Pri tem ne moreš kaj dosti narediti," z rameni skomigne Anže, ki pa bi malčku vseeno raje predstavil golf kot pa hokejski pak in palico: "Če bo Jakob izbral hokejsko pot, bo ta zanj zelo težka. Pričakovanja bodo namreč velika, saj je moj sin. Po eni strani bi skoraj raje videl, da bi se odločil za kaj drugega."

Malček je seveda za zdaj še premlad, medtem pa veliko nadarjenost za gibanje in koordinacijo kaže starejša Neža. Tako kot vsak oče tudi Anže svoja otroka kuje v zvezde in je nad malčico popolnoma navdušen. Med pogostim rajanjem na domačem kavču se malčica odlično znajde in se tudi v najhujših primerih spretno ujame. Ne dvomimo, da bosta skupaj z Jakobom mamici in očku polepšala še veliko dni, včasih pa nakravžljala tudi nekaj živčkov.

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 37/2017

Story 37/2017, od 07. 09. 2017