Anže Kopitar: Čez dober mesec bo vnovič postal očka

Anže Kopitar: Čez dober mesec bo vnovič postal očka (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
7. 9. 2016

Pred nekaj dnevi je svečko na torti upihnil slovenski hokejski as Anže Kopitar, ki je vse bliže okrogli tridesetici. Še preden pa bo zakorakal v tretje desetletje, se bo družinici Kopitar pridružil nov član, ki bo na svet prijokal čez dober mesec dni.

"Mislim, da vzgoja otrok in vloga kapetana nimata ničesar skupnega. Vsaj tako se mi zdi zdaj," je z nasmehom na obrazu pojasnil Anže Kopitar, ki že nestrpno pričakuje prihod novega družinskega člana. Bratca ali sestrice pa se veseli tudi njegova enoletna hčerka Neža.

"Punčica je zelo pridna, zato mislim, da večjih problemov ne bo," nam je zaupal Anže, ki pa letos ne bo le drugič postal očka, ampak si bo nadel tudi kapetanski trak. Letošnje leto je tako očitno za ambasadorja slovenskega hokeja polno lepih novic, saj je že v začetku leta podpisal tudi novo osemletno pogodbo. Kljub vrtoglavi vsoti pa naš hokejski as ostaja skromen. Kot je priznal, nima nikakršnih dragih konjičkov ali pregreh, za katere bi porabil močno zasluženi denar. Se je pa zato tako v Ameriki kot tudi v Sloveniji okrog njega zbralo veliko število ljudi, ki bi njegovo slavo in premoženje radi kar se da unovčili.

"Seveda te številni prosijo za usluge in si želijo izposoditi denar, vendar so to bolj osebe, ki jih skoraj ne poznam. Moj krog prijateljev se zaradi stanja na bančnem računu ni nič zožil, saj me prijatelji za denar ne sprašujejo," je priznal Anže. Verjame, da je nekje vseeno treba potegniti črto in preprosto reči tudi: "Ne!"

Tekst: Maja Muhič