Anže Kopitar: Hokejsko palico doma zamenja za umazane pleničke

Nuša Lesar 
je Anžeta 
obiskala 
čez lužo. (foto: Profimedia, Goran Antley, osebni arhiv, arhiv POP TV) Profimedia, Goran Antley, osebni arhiv, arhiv POP TV
Vir: Nova
8. 2. 2016

Pa jo je podpisal novo pogodbo – z ekipo Los Angeles Kings, seveda. Slovenski hokejist Anže Kopitar bo namreč naslednjih osem let igral za 'kralje', saj je pred kratkim podpisal pogodbo v vrednoti 80 milijonov ameriških dolarjev. Kljub veliki vsoti pa zvezdnik živi precej umirjeno in skromno življenje na drugi strani Atlantika.

Anže in Jan Golja s Kanala A.
Anže je kljub velikemu bogastvu in slavi trdno na tleh.
Največ mu pomeni družina.
Urša Lesar in Jan Golja sta skupaj obiskala Anžeta v Ameriki.

Anže o pogodbi zadnjih nekaj mesecev ni želel govoriti, saj bi ekipa pogodbo morala sestaviti že ob začetku sezone, zato je napetost z vsakim mesecem naraščala. Vendar je, kot je povedal Anže, bilo to zanj le na začetku veliko breme, pozneje pa je pogodbo izklopil iz svoje glave in se prenehal obremenjevati.

"Vse je posel," je še zaključil hokejist, ki se v tem času sooča z umazanimi plenicami in otroškim jokom. Z ženo Ines sta namreč pred desetimi meseci postala starša deklici Neži.

Kot nam je povedala televizijska voditeljica Nuša Lesar, ki je Anžeta obiskala v Ameriki, se je hokejist v zadnjem času prelevil v super očka, ki nima težav niti z menjavanjem plenic. Odkar je na svet prijokala Neža, malčica določa družinski ritem, včasih pa si skupaj z očkom privoščita popoldanski počitek. Ob snemanju reportaže bi se tako ekipi morali pridružiti tudi Ines in mala Neža, vendar pa je ta nekoliko potegnila svoj dnevni spanec. Simpatična deklica se sicer počasi že postavlja na noge, tako da je le vprašanje časa, kdaj bo shodila.

NIMA TEŽAV S PAPARACI

O našem hokejistu sicer vsi, ki so ga kdaj spoznali, govorijo le v superlativih. Kljub slavi naj bi tako ostal povsem preprost, spontan, nezahteven in spoštljiv. Svoje življenje je že zdavnaj podredil hokeju in prav tako tudi njegova družina, kar pa zahteva tudi svoj davek. Težav s paparaci sicer nima, saj živi povsem vsakdanje življenje, ki medijev niti ne zanima, vendar pa se ne zgodi redko, da ga na cesti ustavijo povsem navadni ljudje in ga prosijo za fotografijo ali avtogram. Nuša nam je povedala, da so ob njunem srečanju k njima takoj prišla tri dekleta, ki so se želele slikati skupaj z našim hokejistom, ta pa jim je željo seveda izpolnil. Anže je sicer v Ameriki izredno popularen, njegovi dresi pa se prodajajo kot vroče žemljice. Tako je voditeljica dobila zadnja dva dresa, na hodnikih dvorane pa je v večini opazila drese z imenom slovenskega junaka.

VRATA V HIŠO ZA NOVINARJE ZAPRTA

Tudi z novinarji se Anže Kopitar odlično razume in nima težav tako z intervjuji kot različnimi reportažami, vendar vrata njegovega doma za kamere ostajajo zapahnjena. Njihov dom je namreč prostor, kjer se lahko v miru družijo in uživajo v bližini drug drugega, daleč stran od novinarjev in bliskavic. Anže in Ines sta sicer pred letom dni kupila luksuzni hiši v soseski Manhattan Beach, ki so ju sicer podrli in zdaj na njunem mestu še gradita novo gnezdo za mlado družinico.

VTISI IZ ZDA

Z Anžetom pa se je že večkrat srečala tudi POP TV-jeva dopisnica iz ZDA Tadeja Lampret, ki meni, da je zelo profesionalen in osredotočen človek. Kot sogovornik naj bi bil zelo prijeten in premišljen, kljub slavi in denarju pa je ostal trdno na tleh. Predvsem ceni to, da si kljub številnim obveznostim, ki jih ima do ameriških medijev, vzame tudi čas za navijače v domovini. Tadeja si je tekme 'kraljev' ogledala tudi v živo, saj je po njenem mnenju to pravo doživetje.

"Tudi vzdušje v dvorani je večinoma izjemno, pa čeprav Američani vsak športni dogodek spremenijo v piknik ter na tribunah tudi jedo, pijejo pivo. Všeč mi je, da nikoli ne pride do sporov ali celo pretepov med navijači, tega enostavno ne poznajo," je ameriške navijače pohvalila dopisnica. Tudi v garderobah vlada povsem sproščeno vzdušje pred tekmo, saj se igralci sproščajo na različne načine, tudi z igranjem nogometa. Kopitarja imajo navijači zelo radi, na finalih Stanleyjevega pokala je največ navijačev nosilo prav njegov dres s številko 11.

"Navdušuje jih tudi njegova zgodba o uspehu in preboju iz majhne slovenske vasice na vrh lige NHL," je Tadeja razložila pravi hokejski fenomen. Anže je sicer v Los Angelesu precej znan, vendar pa hokejisti tam niso takšne zvezde, da bi jih motili pri vsakdanjiku.

"Če bi igral v New Yorku, kjer sta medijska izpostavljenost in trg največja, bi bil še bolj prepoznaven, toda mislim, da Kopitarja to ne zanima preveč. Mi je pa tudi v New Yorku veliko ljudi, ko so slišali, da sem iz Slovenije, takoj reklo: "Aha, Slovenija, Kopitar." Newyorčani imajo nanj sicer grenke spomine, ker so Kralji domačim 'rangerjem' izmaknili Stanleyjev pokal," še dodaja Tadeja Lampret. 

Zoja Ahlin

Značke: Anže Kopitar

Priporočamo