Anže Kopitar hvaležen za družino, zdravje

Anže Kopitar hvaležen za družino, zdravje (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
30. 7. 2018

Športni asi s sončne strani Alp imajo marsikaj skupnega, ob skromnosti in neverjetni pripadnosti, ki jo čutijo do bližnjih, pa je to tudi prizemljenost. Kljub izjemnim uspehom na drugi strani luže ostajajo namreč z nogami trdno na tleh. Eden izmed takšnih je brez dvoma najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar, za katerim je nova, odlična sezona, ki jo je kronal z nagrado Selke Trophy za najboljšega defenzivnega napadalca v Ligi NHL.

Za Anžetom je že 12. leto na ameriškem ledu, 12. sezona, ki jo je zaključil z velikim zadovoljstvom. Na svoje predstave v zadnjem letu je lahko upravičeno ponosen, kljub temu pa ostaja grenak priokus, saj se je z ekipo Los Angeles Kings poslovil že po prvih izločilnih bojih v končnici. Sezona, ki si jo bo zapomnil kot najboljšo po številkah, kar tudi sam prizna odkrito, je po Anžetovem mnenju tlakovala temelje za novo, v kateri si bo s soigralci prizadeval, da vnovič poseže po prestižnem Stanleyjevem pokalu. Kljub lovoriki, ki je prav po zaslugi Anžeta že dvakrat obiskala tudi našo državo, pa se hokejist dobro zaveda, da šport le ni vse. "Prioritete se čez leta spreminjajo. Ko si sam, si zaljubljen samo v šport, v mojem primeru v hokej.

Ko pa se rodita hči in sin, ti prav onadva postaneta najpomembnejša v življenju," pove s ponosom Anže, ki je za štirimi stenami doma oče malemu Jakobu in princeski Neži. Prav malčka sta še bolj zbližala družino, očka pa vsakodnevno razveseljujeta s svojimi vragolijami. "Brez dvoma sem najbolj hvaležen za družino in zdravje," nam je zaupal hokejist in ob tem poudaril, da je prav slednje iz leta v leto bolj ključnega pomena: "Sčasoma se še bolj zaveš pomena zdravja, tudi zavoljo dogajanja po svetu. Takšni in drugačni napadi. Pa tudi ko prebiraš zgodbe o otrocih, ki se rodijo z zdravstvenimi težavami. Takrat se morda najbolj zavemo, kaj zdravje bližnjih v resnici pomeni." Razmere so se v Ameriki v zadnjih nekaj letih močno spremenile, ob zlorabi orožja pa so številni mnenja, da življenje čez lužo le ni tako varno, kot se sprva zdi. Slovenski hokejski as se s tem nikakor ne strinja, saj je prepričan, da o tem le ne smemo razmišljati tako. "Če preveč razmišljaš o tem, kaj vse se lahko zgodi, potem nikjer nisi varen. Konec koncev ti lahko ob hoji po stopnicah zdrsne in padeš. Če ves čas mislimo na to, lahko ves čas živimo v strahu. Tega pa si seveda ne želim.

Zavedati se moramo tveganih stvari, da se ne podajamo v kakšne velike težave. Da bi pa kaj hudo pazili, tudi ne." Kljub temu pa se je po rojstvu otrok spremenil, sam odkrito prizna, da je po rojstvu prvorojenke Neže tudi njega postalo bolj strah, vendar pa ob tem poudarja, da se še vedno ne pusti pasti pod vpliv strahu: "Seveda, to je res. Vendar pa vse v mejah normale."

Trije tedni v Sloveniji

V treh mesecih, kolikor jih bo preživel v Sloveniji, si bo Anže privoščil tudi teden dopusta za družino, sicer pa se z velikim veseljem prepusti že tradicionalni Hokejski akademiji, ki jo vsako leto organizira s Tomažem Razingarjem. Ob koncu avgusta ga čaka še tradicionalni golf turnir Anžeta Kopitarja, na katerem vsako leto zbira sredstva za pomoči potrebnim.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 16/2018

Story 16/2018, od 19. 07. 2018