Anže Kopitar: Ines uči kuhati njegova mama

Oče Matjaž ima veliko zaslug za Anžetov uspeh. Z mamo Matejo sta ga vzgojila v 
skromnega in pridnega fanta. (foto: Helena Krmelj) Helena Krmelj
Vir: Story
8. 6. 2012

Anže Kopitar se je pred tedni zapisal v hokejsko zgodovino, saj se kot prvi Slovenec bori za Stanleyjev pokal v finalu najmočnejše hokejske lige na svetu. 24-letni Hrušičan je v ekipi Los Angeles Kings debitiral malo po tem, ko je dopolnil 18 let, od takrat pa se njegova kariera strmo vzpenja, za kar je zaslužna predvsem njegova družina, ki mu ves čas stoji ob strani. V mestu angelov ga že nekaj let spodbuja tudi dekle Ines.

"L. A. je zelo drugačen od Slovenije ali Evrope nasploh. Ljudje prvo razliko običajno opazimo v hrani. Ne pravim, da je hrana v Evropi boljša kot tukaj ali kje drugje, ampak je preprosto drugačna," je na svoji spletni strani izkušnje z ameriškim načinom življenja delil Anže.

Sam v kuhinji ne preživi veliko časa, saj mu urnik tega ne dopušča. Največjo zaslugo, da ohranja zdrav apetit, pa pripisuje mami Mateji, za katero pravi, da je čarovnik v kuhinji.

"Na svetu ni stvari, ki je ne bi znala pripraviti. Odkar veliko potujem in jem v različnih restavracijah, je občutek ob vrnitvi domov, ko imaš na jedilniku nekaj drugega, super. To je, ko pride mami in pripravi slovenske jedi, poleg tega pa se od nje uči še moja punca, ki se ravno tako razvija v odlično kuharico."

Poleg slovenske Anže obožuje tudi japonsko, mehiško in grško hrano, pred tekmo pa si vedno pripravi testenine.

Več o tem, ali so Anžetu bolj všeč slovenska ali ameriška dekleta, ter zakaj je temu tako, pa na povezavi Anže Kopitar: Slovenke so ...

Nova Story že v prodaji

Story