Anže Kopitar je obeležil tisočico

Nov 30, 2018; Calgary, Alberta, CAN; Los Angeles Kings center Anze Kopitar (11) watches the play during the first period against the Calgary Flames at Scotiabank Saddledome., Image: 399526313, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA (foto: Profimedia Profimedia, Sipa Usa) Profimedia Profimedia, Sipa Usa
Vir: Nova
23. 4. 2019

Slovenski hokejski as Anže Kopitar, ki na drugi strani Atlantika služi kruh, je odigral svojo tisočo tekmo v ligi NHL. 

Ob tej priložnosti so mu na ledu pripravili prav posebno slavje, v klubu pa so poskrbeli še za lep kup presenečenj. Manjkalo ni niti čestitk, ki so deževale z vsega sveta. Hrušičana so pred domačimi navijači v Staples Centru počastili ob prav posebnem jubileju, tisoči odigrani tekmi v severno-ameriški hokejski ligi. Tisočico je sicer Anže vpisal na gostovanju v Calgaryju, a je bilo druženje z domačim občinstvom prav poseben dogodek. Ob tej priložnosti so mu Los Angeles Kingsi podarili posebno srebrno palico, ki predstavlja edinstveni mejnik v bogati in izjemno uspešni športni karieri.

Pripravili so mu tudi poseben video, v katerem so Anžetu voščili njegovi najbližji. Na zaslonu sta se tako znašla njegov brat Gašper pa tudi hokejistova mama Mateja. Manjkala ni niti soproga Ines, ki je v družbi ljubkih malčkov, hčerke Neže in sina Jakoba, svojemu možu zaželela čustveno čestitko. "Mi trije smo zelo ponosni nate," je dejala Ines. Ob tem čustvenem mejniku je Anžeta na ledu spremljala vsa družina, hokejist pa si je prislužil prav posebno sladek poljubček svojih dveh otrok.

Čestitke iz vsega sveta

Čestitke so deževale z vseh strani. 'Kopiju' sta tako čestitala tudi Luka Dončić in Goran Dragić. “Vsi Slovenci smo zelo ponosni nate,” je dejal Goran, Luka pa je Kopitarju čestital kar v slovenskem jeziku: “Še naprej razturaj, tako kot si do zdaj.” Slovenskima košarkarskima velikanoma se je pridružil tudi nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki sicer brani barve moštva Los Angeles Galaxy. “To je velika stvar. Veliko časa si že v igri. Pošiljam ti vse pohvale. Upam, da boš odigral še naslednjih 1000 tekem, tako kot jaz. Tako ne bom edini starček na igrišču,” se je na račun Kopitarja pošalil Šved.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Profimedia, osebni arhiv