Anže Kopitar: Na očetovskem izletu v New Yorku

Anže Kopitar: Na očetovskem izletu v New Yorku (foto: Profimedia, Goran Antley) Profimedia, Goran Antley
Vir: Story
31. 3. 2016

Čeprav se je hokejska ekipa L. A. Kings, v vrstah katere nastopa tudi naš najboljši hokejist Anže Kopitar, ponaša s svojimi uspehi, se že nekaj let o ekipi govori tudi kot o pionirju krepitve družinskih odnosov.

Vsako drugo leto se na dan, ki je v svetu poznan kot 'dan mučenikov', pri Kingsih odločijo za izvedbo posebnega izleta, na katerem najboljše igralce na tekme lige NHL spremljajo njihovi očetje. Na letošnjem izletu se je našemu asu Anžetu pridružil tudi njegov oče in hokejski trener Matjaž Kopitar.

Letos so se igralci s svojimi očeti tako odpravili v mesto, ki nikoli ne spi, v New York. Kot pravi vodstvo kluba, so se za tovrstni projekt pred leti odločili zato, da bi se lahko tudi očetje na lastne oči prepričali o tem, kakšno življenje živijo njihovi sinovi, obenem pa je slednje dobro tudi zato, da lahko bolje razumejo njihove potrebe in se bolje vključijo v njihove priprave. "Z igralci sem se zdaj na pot odpravil tretjič in moram reči, da sem v tem času ugotovil, da resnično veliko pojejo in veliko spijo," je v smehu povedal oče 28-letnega Aleca Martineza in dodal, da si nikoli v življenju ni predstavljal, da bo sin, ki je nekoč komaj stal na drsalkah, igral v tako prestižni ligi. "Še zdaj me vsak dan osupne to, kar počne," je še povedal.

In čeprav je minilo že najmanj desetletje od časov, ko so jih očetje vozili na treninge, so igralci priznali, da se po nasvet še vedno velikokrat obrnejo k staršem. "Oni vedno povejo iskreno mnenje. Oče mi pove, kaj bi lahko izboljšal, in še vedno je na neki način moj trener," je povedal Alec Martinez in dodal, da so tekmovalci iz leta v leto vse bolj hvaležni odpovedovanju svojih staršev. "Mislim, da se vsi zavedamo, koliko ur so naši starši čakali pred dvoranami, da končamo trening, čedalje bolj pa se zavedamo tudi, koliko odpovedovanja je bilo potrebnega, da smo kot otroci lahko imeli vso opremo in se lahko udeleževali turnirjev," je na video posnetku, ki so ga temu dogodku v čast posneli v klubu, povedal Alec. "Za nič na svetu ne bi zamenjal niti ene minute čakanja po njihovih treningih," pa je sinergijo sinov in očetov povzel njegov oče. K številnim uspehom ekipe pa naj bi na neki način prispevali tudi pravi karakterji igralcev, saj vodstvo kluba priznava, da je pri ustvarjanju ekipe pomembna tudi vzgoja igralcev. "In ker so igralci super ljudje, imamo tudi odlično skupino očetov," je še povedal Mike O'Connel, razvojni trener ekipe.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Profimedia, Goran Antley

Značke: Anže Kopitar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 13/2016

Story 13/2016, od 24. 03. 2016