Anže Kopitar od utrujenosti skoraj padel s čolna

Anže Kopitar od utrujenosti skoraj padel s čolna (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
26. 9. 2017

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je sicer med sezono zaseden z obveznostmi in tekmami v ameriški hokejski ligi NHL, kljub temu pa rad najde čas za spremljanje slovenskih športnikov. Tako mu ni ušel niti nedavni uspeh Maribora, ki se je uvrstil v Ligo prvakov, še več, dres Matije Vilerja smo lahko občudovali celo na Kopitarjevi dobrodelni dražbi na Bledu.

"Tekmo sem gledal v svojem mariborskem dresu in glasno navijal. Ob zadetku sem kar skočil iz naslanjača. Že prejšnji krog sva gledala skupaj s Tomažem Razingerjem, imel sem celo oblečen dres. Očitno jim je to prineslo srečo, zato sem ga oblekel tudi tokrat," nam je zaupal Anže, ki z veseljem spremlja uspehe tudi preostalih športnikov. Za to ima sicer med sezono nekoliko manj časa, saj večino svojih prostih trenutkov posveti dobri dve leti stari hčerki Neži in skoraj leto dni staremu Jakobu. "Rad spremljam vse športe. V Sloveniji nas je že tako zelo malo, športnikov pa še toliko manj.

Prav zato se mi zdi pomembno, da držimo med sabo in se podpiramo," je prepričan hokejist. Zadnjič se mu je tako na ledu pridružil rokometaš Luka Žvižej.

"Prav gotovo je veliko pozitivne energije, če se športniki dobimo in družimo," zagotavlja najboljši slovenski hokejist. Sam bi se tako rad pomeril na parketu tudi s slovenskimi košarkarji, z nogometno reprezentanco pa bi zabijal gole. Nekoč se je odpravil tudi veslat v četverca, vendar odkrito prizna, da je stvar na televiziji videti dosti lažja, kot pa v resnici je: "Ko se enkrat spraviš k stvari, ki ti ni domača, hitro dobiš veliko spoštovanja do tega. Veslali smo četverca in smo opravili komaj 200 metrov, pa smo bili tako utrujeni, da bi skoraj padli s čolna. Pa vendar si tudi veslači le s težavo predstavljajo, kako se je poditi po ledeni ploskvi s petimi igralci za petami."

Besedilo: Nika Arsovski
Fotografije: Goran Antley