Anže Kopitar: Po obveznostih prihaja v Slovenijo

Anže Kopitar: Po obveznostih prihaja v Slovenijo (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
8. 5. 2018

Anže Kopitar kljub izpadu iz tekmovanja za Stanleyjev pokal sezono končuje z nasmehom na obrazu. Statistično gledano je bila to namreč najboljša sezona v njegovi karieri,saj je na 82 tekmah zbral kar 35 zadetkov in 57 podaj. To pa še ni vse, znašel se je tudi med tremi finalistiza prestižno nagrado.

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je namreč sporočilo, da je Hrušičan med tremi finalisti za dobitnika nagrade Frank J. Selke. To vsako leto prejme napadalec, ki se je najbolj izkazal z igro v obrambi. To sicer ne bi bilo prvo tovrstno odlikovanje za slovenskega hokejista, pa vendar bi bil velik doprinos k sezoni, v kateri je Kopitarjev klub izpadel iz borbe za naslov bleščečega Stanleyjevega pokala.

Anže, ki je v tej sezoni prevzel vlogo kapetana, je po neuradni statistiki odigral že več kot tisočo tekmo v NHL, jubilej pa bo po prihodu v domovino obeležil tudi z najbližjimi. In kdaj bo poletel proti Sloveniji, kjer bo tudi letos gostil golf turnir, skupaj s Tomažem Razingarjem pa tudi hokejsko akademijo? "Zagotovo ne vsaj še teden dni. Čakajo me omenjene obveznosti, zato bom v tem času kar zaseden," je zagotovil Anže, ki ga v teh dneh čakajo predvsem zdravniški pregledi in zaključni sestanki s trenerji ter športnim direktorjem. "Tako bo vse skupaj kar naporno," zatrdi še za konec.

Besedilo: N. A. // Foto: Profimedia, Helena Kermelj, N. Divja