Anže Kopitar: Počitnice v Sloveniji in na Hrvaškem

Anže Kopitar: Počitnice v Sloveniji in na Hrvaškem (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
26. 7. 2018

Hokejski as Anže Kopitar, ki devet mesecev na leto preživi v Los Angelesu, se kljub prijetnim temperaturam, ki vladajo v mestu angelov, veseli vrnitve v domovino.

Tako za tri mesece v letu z družino prileti na sončno stran Alp, kjer si napolni baterije za prihajajočo sezono in si privošči nekaj časa za najbližje.

Pred dobrim mesecem se je vrnil v domovino, na poletni počitek, ki pa ne vključuje le poležavanja in druženja s prijatelji. Velik delež časa mu namreč vzame hokejska akademija za otroke, ki jo organizira skupaj s Tomažem Razingarjem, vendar na ledu z nadobudnimi hokejisti nadvse uživa. Pravi počitek pa ga čaka šele v drugi polovici julija, ko se bo z družino za teden dni odpravil na Hrvaško. Tako kot vsako leto si bo tudi letos privoščil oddih ob Jadranskem morju, potem pa ga čaka že osrednji del priprav pred sezono NHL. Ta je pogosto prepletena s potovanji, v katerih sicer uživa tudi hokejist sam. "Več kot potuješ, več se tudi učiš. Bolj si odprt za nove stvari. Res je, da sem videl že kar nekaj držav in kultur, tako se lahko temu primerno prilagodim," nam je zaupal Anže, ki je v 12 letih bivanja na drugi strani Atlantika postal že pravi prebivalec Los Angelesa. "Tam preživimo devet mesecev na leto, tako da se praktično že zlijem s tamkajšnjo okolico," je v smehu povedal hokejist, ki je imel zaradi svojega zvezdniškega statusa v zadnjih letih možnost spoznati številne zvezdnike svetovnega formata. Ob prestopu Zlatana Ibrahimovića v Los Angeles je spoznal tudi švedskega nogometnega zvezdnika balkanskih korenin, s katerim sta se v večini pogovarjala v angleščini, manjkalo pa ni niti nekaterih besed v srbohrvaščini. Poleg tega se njegove poti lahko kaj kmalu križajo s košarkarskim zvezdnikom LeBronom Jamesom, ki se seli v mesto angelov, Kopitarjev soigralec pa bo v naslednji sezoni postal sloviti ruski hokejist Ilja Kovalčuk.

Še en družinski član?

Simpatična družinica Kopitar se je pred slabima dvema letoma povečala še za enega družinskega člana, na svet je prijokal mali Jakob. Sestrica Neža se je zelo razveselila, nič kaj manj pa novega družinskega člana ni bil vesel niti Gustl. Kuža pasme goldendoodle, je na drugi strani luže sprožil pravo evforijo med ljubitelji hokeja in kosmatincev. Postal je tako priljubljen, da ima na družabnih omrežjih že več tisoč sledilcev, ki jih dnevno zabava s šaljivimi objavami. Ker pa mu ob dveh otrocih starši namenjajo nekoliko manj časa, bi mu lahko kaj kmalu postalo dolgčas, zato smo Anžeta povprašali, ali je na obzorju kakšen nov kosmati družinski član? "Joj, ne. Preveč potujemo, da bi lahko imeli kar dva psa," nam je zagotovil Anže, za nekaj sekund pomislil, nato pa se nasmehnil in dejal: "Morda nekoč."

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Igor Zaplatil, N. Divja