Anže Kopitar: Ponosen očka!

Anže Kopitar: Ponosen očka! (foto: Goran Antley) Goran Antley
14. 6. 2016

Na ledu neizprosni centralni napadalec, doma pa ponosni očka hčerkici Neži. Slovenski hokejski super zvezdnik Anže Kopitar bo poletni odmor preživel skupaj z družinico, kljub temu pa so pred njim meseci, polni prijetnih obveznosti.

Letošnja sezona se je za vas na žalost končala predčasno, saj so vas že v prvem krogu izločili San Jose Sharks, ki so letos sploh prvič zaigrali v velikem finalu. Kakšni so vaši odzivi na sezono?

Vse skupaj se je sicer do zdaj že nekoliko umirilo, na začetku pa je bilo razočaranje precejšnje. Redni del je bil sicer po mojem mnenju eden izmed najboljših do zdaj. V končnico smo bili namreč uvrščeni že precej tekem pred koncem, naš cilj pa je bil jasen, naskok na naslov prvaka.

Čaka vas pestro poletje, med drugim tudi dobrodelna poslovilna tekma hokejskega kolega Tomaža Razingarja in 6. dobrodelni turnir.

Seveda, dolgčas nam ne bo, kljub temu pa treningi ne bodo trpeli. Letos bo sicer golf turnir potekal nekoliko pozneje, saj smo težko uskladili datume, kljub temu pa upam, da bomo lahko prisotni prav vsi.

Glede na to, da turnir poteka že šesto leto, nas zanima, ali se je v vsem tem času že izboljšalo vaše znanje golf.

Seveda! Menim, da se temu pa zdaj že lahko reče golf. (smeh) Dosegel sem tudi že nekaj dobrih rezultatov. Menim, da k temu pripomore tudi hokej, vsi strokovnjaki pa menijo, da iz tega izvirajo bolj slabe navade kot pa kaj dobrega.

Koga izmed povabljencev na turnirju pa bi najraje izzvali?

No, za zdaj še nisem popolnoma prepričan, kdo vse bo prisoten na turnirju. Sicer pa bi se kljub temu raje prepustil drugim, da me izzovejo.

Pred dobrim letom dni je vaše življenje popestrila nova družinska članica. Se vam je v tem času življenje obrnilo na glavo?

No, seveda je drugače, ne bi pa ravno rekel, da se je postavilo na glavo. Priznam, da je dogajanje zelo veselo. Na začetku sem mislil, da je starševstvo le nekaj dobrega, zdaj pa vidim, da moja pričakovanja niso bila kos temu, saj je resnično zelo super. Sem zelo ponosen očka!

Kaj je po vašem mnenju težje: vzgojiti otroka ali zabiti gol v finalu prvenstva?

Težje je vzgojiti otroka, prav zagotovo!

Veliko vlogo v vašem življenju igra tudi vaš oče, ki vam je pomagal pri prvih drsljajih na ledu. Se pri vzgoji zgledujete tudi po njem?

No, prav zagotovo, mislim pa, da to ni le v moji domeni, temveč tudi Inesini. Najina naloga je vzgoja otroka, zato je bistveno, da se pri tem uskladiva. Nekaj dobrih plati bova prav zagotovo povzela tudi iz moje vzgoje in jih prenesla naprej. Mislim pa, da nama vse skupaj trenutno kar dobro uspeva.

Avtor: Nika Arsovski  Foto: Goran Antley

Priporočamo