Anže Kopitar: Je drugače, a svet se ni postavil na glavo!

16. 6. 2016 | Vir: Story
Deli

V življenje slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja in njegove soproge Ines je pred dobrim letom dni prijokala mala princeska Neža. Deklica je ponosnega očka povsem osvojila, saj se mu ob omembi njenega imena vsakič zaiskrijo oči, na usta pa se mu prikrade iskren nasmešek.

Starševstvo mu kar dobro uspeva. V zadnjem letu se je življenje našega hokejskega asa povsem spremenilo. "No, seveda je drugače, ne bi pa ravno rekel, da se je postavilo na glavo. Priznam, da je dogajanje zelo veselo. Na začetku sem mislil, da je starševstvo le nekaj dobrega, zdaj pa vidim, da moja pričakovanja niso bila dorasla temu, saj je resnično zelo super. Sem zelo ponosen očka," pove Anže, ki mu vsak dan s prvorojenko predstavlja nekaj novega, zanimivega in zabavnega. Skupaj z Ines plujeta skozi prva leta starševstva, ki je zanju popolnoma nekaj novega. Tudi pri vzgoji sodelujeta, saj se Anže strinja, da je le ta tako v domeni obeh staršev. "Najina naloga je vzgoja otroka, zato je bistveno, da se pri tem uskladiva. Nekaj dobrih plati bova zagotovo povzela tudi iz moje vzgoje in jih prenesla naprej. Mislim pa, da vse skupaj trenutno kar dobro uspeva," se pohvali Anže, ki se bo septembra na ledu pridružil slovenski hokejski reprezentanci. Naši fantje bodo namreč v Belorusiji lovili vstopnico za zimske olimpijske igre, ki bodo leta 2018 potekale v Južni Koreji. Med odsotnostjo hokejist svoji dekleti nadvse pogreša, zato ju rad pokliče prek Skypa in podobnih sredstev komuniciranja.

Na novo članico se je že navadil tudi Anžetov najboljši prijatelj na štirih tačkah, simpatični kuža pasme Golden Doodle, Gustl, ki je bil sicer vajen tega, da je pozornost hokejista popolnoma njegova. "Na začetku je bil morda malo žalosten, zdaj pa sta z Nežo postala že prava prijatelja. Drug brez drugega ne moreta," pove igralec Los Angeles Kingsov. Tako se kosmatinec in Neža takrat, ko je eden izmed njiju odsoten, zelo pogrešata. Prav zato se jim Gustl pridruži tudi med počitnicami na morju, ki jih hokejist z družino navadno preživi na jahti na Jadranskem morju. Letošnje poletje pa zagotovo ne bo namenjeno le počitku. Na začetku julija Anžeta čaka Hokejska akademija, ki jo organizira s hokejskim kolegom Tomažem Razingarjem, na ledu pa se bo pridružil tudi na poslovilni tekmi legendarnega 'Raze'. Avgusta pa je na sporedu 6. dobrodelni turnir Anžeta Kopitarja. "Menim, da se temu zdaj že lahko reče golf," se o svojem golfskem znanju v smehu še pohvali Anže.

Napisala Nika Arsovski

Fotografije Goran Antley, Helena Kermelj

Nova Story že v prodaji

Story 24/2016

Story 24/2016, od 09. 06. 2016