Anže Kopitar se je na obisku v Sloveniji dodobra spočil

Anže Kopitar se je na obisku v Sloveniji dodobra spočil (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
10. 9. 2018

Anže Kopitar je hokejski as z velikimi dosežki in še večjim srcem. Na štiri oči smo ga ujeli tik pred odhodom v Los Angeles, kjer ga čaka že 13. sezona v ligi NHL. Dan prej je Anže upihnil 31. rojstnodnevno svečko. "Počutim se nadvse mladega," z nasmeškom pove.

"Naj se ne sliši narobe, vendar darila so darila. Super je, ko dobim kakšno majico in kapico, vendar povedano po pravici, si sam kupim tisto, kar potrebujem, in ne čakam na rojstne dneve. Pomembno mi je, da ga preživim z družino." In tako je bilo tudi letos. Anže je veliki dan praznoval v družinskem krogu in skromno pove, da je bilo tokrat še najbolj umirjeno doslej – brez kakršnih koli načrtov za zabavo. Se je pa hokejist izkazal v peki na žaru. Običajno namreč ob praznovanjih rojstnih dni obiščejo kakšno restavracijo. "Jakob je podlegel virozi, zato smo odpovedali še to in ostali doma. Sicer pa je najlepši občutek, ko ti otroka zjutraj zapojeta vse najboljše."

"To je začaran krog"

Bled je bil v mladosti zanj ambient nešteto treningov, kampov in turnirjev in vsak vnovični obisk ga napolni s sentimentalnostjo, prizna. "Tukaj se počutim zelo domačega," začne pogovor. Odzivi na golf turnir so čedalje večji, losangeleškega asa še najbolj fascinira dejstvo, do kam seže dobrota sočloveka: "Nič ni težko, kadar med športniki vlada medsebojno spoštovanje in vračanje uslug. Enkrat da nekdo meni, drugič jaz njemu. To je začaran krog." Sicer pa, po tem, ko so lanske priprave padle na plodna tla, letos z izjemo malenkosti ni bilo sprememb pri treningih: "Duša si je v Sloveniji spočila, telo pa tudi," je zadovoljen. Za njim je lepo poletje, ki ga je zaokrožil še z dvema porokama svojih soigralcev.

Hokejska akademija AK11: "Ne gledam na podmladek"

Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingerja združuje imeni dveh najuspešnejših slovenskih hokejistov vseh časov. Bled se vsako poletje ovije v slogan Trdo delo združimo z zabavo: "Akademija je letos dobro uspela," pravi Kopitar. "Imeli smo več tujcev kot prejšnja leta, mislim celo, da danes pokrivamo že 16 držav. K nam pridejo otroci iz Kanade in Amerike, Rusije, Belgije, Švedske in Avstrije," pove o uspehu in dodaja, da na akademiji gledajo na to, da se fantje predvsem zabavajo. Pa vendar mu ne uspe skriti ponosa nad dejstvom, da že imamo nekaj dobrih igralcev.

Besedilo: Neja Drozg // Fotografiji: Igor Zaplatil