Anže Kopitar vedno rad priskoči na pomoč

Anže Kopitar vedno rad priskoči na pomoč (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
27. 7. 2018

Slovenski hokejski as Anže Kopitar po devetmesečnem igranju na ledu v severnoameriški hokejski ligi NHL poletne mesece skupaj z družino najraje preživi v Sloveniji. Po njegovem mnenju namreč vseh 12 mesecev v mestu angelov vendarle ne bi mogel zdržati, saj se vsakič znova z veseljem vrne v domače kraje.

Kljub temu mu je tamkajšnja kultura postala že precej domača, saj v Los Angelesu živi že zadnjih 12 let. Vendar pa ga ni čez domače kraje, Hrušico, blejsko drsališče ter nekajdnevni oddih na hrvaški obali. Velik del časa je skupaj z otroki s hokejske akademije, ki jo vsakoletno organizira skupaj s Tomažem Razingarjem, teden dni pa si bo tudi letos privoščil za oddih z družino.

Dobro se zaveda, kakšno srečo ima v življenju, zato vedno rad priskoči na pomoč tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. "Hokej ni le dogajanje na ledu, zelo veliko se dogaja tudi zunaj igrišča. Predvsem, kar se tiče dobrodelnih dogodkov. Mislim, da smo vsi zelo vpleteni. Sam sem vključen z dobrodelnim golfskim turnirjem, zelo rad pa darujem tudi svoj dres za druge dobrodelne akcije. Vpleten sem še v Los Angelesu neposredno s klubom. Vsi igralci radi pomagamo in na kar nekaj dogodkih dobimo priložnost za dobra dela, kot je obisk otrok v bolnišnici ali pa podobne akcije. Veliko več je kot samo hokej," nam je zaupal Anže, ki bo tudi letos konec avgusta na tradicionalnem golf turnirju zbiral sredstva za najrazličnejše dobrodelne organizacije.

Velik del leta preživi v Ameriki, je pa levji delež svojega znanja pustil tudi v Sloveniji. To sam sicer skromno zanika, pa čeprav drži. "Verjetno v tem trenutku moj delež v slovenskem hokeju le ni prav velik. Sam ga vidim predvsem v hokejski akademiji, kjer lahko pomagam mladim igralcem. Trenutno pa si ustvarjam kariero oz. gradim življenje. Drugače rad pomagam tudi slovenski reprezentanci, če mi le čas to dovoljuje," nam je zaupal Anže, ki mu je žal, da zaradi klubskih obveznosti ni mogel pomagati risom na olimpijskih igrah. Je pa zato zavzeto spremljal njihove tekme in navijal zanje. Prepričan je namreč, da bi tudi igralci iz najmočnejših lig morali pomagati na tako velikem športnem dogodku, kot so zimske olimpijske igre.

Besedilo: N. A. // Fotografija: Helena Kermelj