Anže Kopitar: Živahno družinsko dogajanje

Anže Kopitar: Živahno družinsko dogajanje (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
26. 7. 2017

Hokejist Anže Kopitar se je po sezoni, ki jo bo poskusil čim prej pozabiti, že pred časom vrnil v Slovenijo ter se konkretno naspal.

Zbral je veliko moči in energije za Hokejsko akademijo, ki jo vsako poletje organizira skupaj s Tomažem Razingarjem in na kateri mladim fantom pomaga na njihovi hokejski poti. Na to pa bo morda nekoč stopil tudi mali Jakob, ki je Anžeta in njegovo Ines razveselil oktobra.

Malček je na svet prijokal v obdobju med svetovnim pokalom in začetkom sezone. Da se Anžetove hokejske obveznosti ne bi pretirano prekrivale s porodom, so tega sprožili v porodnišnici, saj si je Anže na vsak način želel biti poleg. Novega družinskega člana se je razveselila tudi sestrica Neža, ki ga je sprejela brez kakršnih koli težav. "Nekaj časa bo še trajalo, preden bom opazil kakršnekoli razlike med odraščanjem fantkov in deklet. Neža je zelo živa, Jakob pa prihaja v obdobje, ko bo počasi shodil. Je pa tudi kar živ, vendar zelo priden," je o malčku povedal hokejist, ki brani barve Los Angeles Kingsov.

Pri skrbi za malčka ima zaradi njegove pogoste odsotnosti glavno besedo Ines, ki ji na pomoč priskoči tudi varuška, nekajkrat pa je na drugo stran Atlantika priletela tudi Anžetova mami in poskrbela za vnučka. Pa bo ta sledil očkovim stopinjam? Malček je seveda še premlad, kljub temu pa se hokejist zaveda, da bi bilo zanj težko živeti v očetovi senci.

Velik dar za gibanje pa že kaže tudi dveletna Neža, ki ima po Anžetovih besedah odlično koordinacijo. "Seveda vidiš v svojem otroku le dobro, pa vendar ima poseben dar. Doma rada skače po kavču in velikokrat sem bil že prepričan, da bo padla in jo bom moral odpeljati v bolnišnico, pa se je vsakič spretno ujela," prizna z nasmehom, ob tem pa doda, da se malčica dobro znajde tudi na ledeni ploskvi. Pred časom je prejela v dar drsalke in tako sta z očkom naredila nekaj krogov po ledu.

Maja Muhič