Anže Škrube: Kontrasti so vžgali

Vir: Lea
4. 3. 2010

“Skoraj tako je, kot da bi stopil z letala na oder,” se je na letošnjem festivalu Ema pošalil Anže Škrube, ki mu je čas med pripravo na festival mineval s svetlobno hitrostjo.

“Uvodna točka letošnje Eme je imela 23 plesalcev, sodelovali smo pri šestih izvajalcih, celotno zadevo pa sem postavil v nekaj dneh, saj sem se šele dober teden pred Emo vrnil iz Los Angelesa. Hvaležen sem Diani Štraus in RTV Slovenija za zaupanje, pa tudi vsem izvajalcem, ki so želeli, da poleg njih nastopi Maestro,” je še vedno skromen Anže, ki se zaveda, da je opravil dobro delo.

Omar, Natalija in Nina

Seveda Anže ne bi bil Anže, če se ne bi lotil zelo resnih prijemov in podvigov skupaj z izvajalci.

“Omarjeva priredba skladbe Insieme je v svojem refrenu dobila pridih Michaela Jacksona in priznati moram, da me je Omar navdušil s svojim profesionalizmom, saj se je na odru suvereno gibal skupaj z nami, Natalija je kot diva večera s svojo skladbo Cry On My Shoulder spet zahtevala nekaj drugačnih prijemov, da o koordinaciji lastnih plesalcev in ekipe SNG Baleta v otvoritveni točki polfinalnega večera ne govorim. Zdi se, kot bi se hvalil, a se ne. Šlo je za kontraste med zelo ženstvenim ter seksi in po drugi strani zelo moškim videzom,” opiše svoje priprave Anže, ki pa je imel poleg teh točk na odru še izvajalko, ki je tudi tekmovala.

“Nina je stopila z mano v kontakt nekaj mesecev pred Emo in ponosen sem, da sem sodeloval pri koreografiji skladbe, ki je skoraj zmagala,” je Anže navdušen tudi nad Nino Pušlar. Njen nastop si lahko ogledate TUKAJ!