Anže Škrube razkriva podrobnosti sedelovanja s Severino in Chrisom Brownom

Vir: Lea
11. 8. 2015

Vrhunski plesni umetnik Anže Škrube se je iz son­čnega Los Angelesa za nekaj tednov vrnil v Slovenijo, kjer je plesno kreativen oz. zvezdniško ustvarjalen na številnih področjih. V Slovenijo se je vrnil le zaradi spektakularnega nastopa s hrvaško divo Severino, kjer sodeluje s svojo skupino Maestro.

Anže Škrube razkriva podrobnosti sedelovanja s Severino in Chrisom Brownom osebni arhiv

Hrvaška pevska zvezdnica Severina in Anže sta spletla poslovno sodelovanje oz. ustvarila pevsko-plesno zgodbo na najvišjem nivoju.

Anže Škrube razkriva podrobnosti sedelovanja s Severino in Chrisom Brownom osebni arhiv

Priznani koreograf Škrube svoje plesne sanje živi v Ameriki, a se rad vrača v Slovenijo – delovno ali na krajši oddih.

Anže Škrube razkriva podrobnosti sedelovanja s Severino in Chrisom Brownom osebni arhiv

Koreograf svojo zasebnost strogo varuje, tako nam je tudi tokrat diplomatsko razkril, da je zasebno srečen, in kljub morju vprašanj zaprl vrata v svet, ki je samo njegov.

Plesalec in priznan koreograf je zaradi svoje profesionalnosti in delavnosti zelo cenjen v plesnih krogih pri nas in v tujini. "Včasih pomislim, da sem malo prestrog, ampak resnici na ljubo, če ne bi delal tako, ne bi bilo pravega uspeha. Tu dajem prednost disciplini in samo tisti, ki so pripravljeni to sprejeti, so lahko uspešni. Tudi sam hodim po taki poti še zdaj, ko delam s Chrisom Brownom, ki je sam izjemen artist in je nekako logično, da od nas, ki ga spremljamo, veliko zahteva," nam razkrije Anže ter pove, kako si je v tujini pridobil ugled.

"Vsa dela v teh krogih se pridobivajo prek avdicij, ker si vsakdo lahko samo tako najde tistega, ki mu ustreza. Kriterijev je več, včasih prepriča kakovost, včasih pa videz in energija. Pri tem mi osebno pomaga ljubezen do tega dela in me avdicije napolnjujejo, nekatere pa popolnoma izčrpajo. Sicer je treba priznati, da so včasih zelo naporne, predvsem v Hollywoodu je plesalcev veliko, kar pomeni, da je konkurenca huda. Tu se zberejo najboljši plesalci sveta."

Chris je genij

Vedno nasmejan koreograf, ki je le stežka miren, saj plesna energija iz njega kar vre, je sodeloval že s številnimi našimi in tujimi medijskimi imeni. A trenutno je med vsemi zvest enemu zvezdniku, ki v njem vzbuja neustavljivo plesno kreativnost brez meja.

"To je nesporno pevec, umetnik Chris Brown, predvsem zato, ker je prav on tisti, ki že kar nekaj let narekuje plesne trende hip-hopa. Predvsem trenutno pa se po njem zgleduje veliko izvajalcev. Od njega sem se izjemno veliko naučil, on je genij, zato pa tudi neprilagodljiv in nepredvidljiv. On ni le pevec, je odličen plesalec, pisatelj, slikar ... pravi artist. Letos sem imel priložnost delati z Meghan Trainor, presenetila me je njena pozitivnost."

Postala sta prijatelja

Zgodba s hrvaško pevsko divo Severino je zgodba zase v Anžetovih mislih, saj sta tudi zunaj poslovnih obveznosti postala dobra prijatelja. "Ko me povabi Severina, se vedno odzovem. Izjemno jo cenim, je oseba, ki zna dati na odru vse in še več. S svojim delom je dokazala, da so zvezde lahko tudi pri nas, a le malokdo je pripravljen toliko vložiti in narediti za zvezdniški uspeh kot ona."