Anže Škrube živi svoje sanje v Ameriki

26. 7. 2015

Slovenski plesni mojster Anže Škrube živi svoje sanje v ZDA, kjer s svojim plesno-koreografskim znanjem osvaja zvezdnike, ki od njega in plesne ekipe zahtevajo le najboljše.

Ob številnih obveznostih, ki koreografa in plesalca čakajo v letošnjem poletju, si je vzel nekaj tednov ter se vrnil v Slovenijo. Razlog za vrnitev v domače kraje je le nekajdnevni oddih, saj se Anže s svojo ekipo plesalcev zasedbe Maestro pripravlja na koprski koncert hrvaške dive Severine, ki bo 25. julija na Ukmarjevem trgu in kjer bodo postregli s številnimi presenečenji ter nepozabnim plesnim nastopom.

Anže nam je razkril, kakšno je njegovo življenje v Ameriki, in prav posebno kemijo, ki jo je čutiti, ko s skupino Maestro nastopa s hrvaško zvezdnico Severino. "Res je, da je bil to še pred kratkim moj svet plesnih sanj oziroma nekakšne ameriške sanje, ki zdaj vsak dan bolj postajajo realnost. Sčasoma prihajajo vse večji projekti, čeprav mi je do zdaj še vsak cilj, ki sem ga dosegel, postal izziv za kaj več. Verjamem, da je to edina pot med zvezde," pove Anže in nadaljuje: "Vsak moj dan v Ameriki je drugačen, razen treningov, ki so vsak dan. Nimam utečenega ritma, saj je vsak teden načrtovan drugače. Če sem na turneji, potujemo vsak dan v drugo mesto. Veliko delam v glasbenih spotih, poučujem ples, velikokrat pa sem kreativni režiser. (smeh) Časa za počitek ni. Vsa dela v teh krogih se dobijo prek avdicij, ker si vsak lahko samo tako najde tisto, ki mu ustreza. Kriterijev je več, včasih prepriča kvaliteta, včasih pa videz in energija. Pri tem meni pomaga ljubezen do tega dela in me nekatere avdicije napolnjujejo, nekatere pa popolnoma izčrpajo. Sicer je treba priznati, da so včasih zelo naporne, predvsem v Hollywoodu je veliko plesalcev, kar pomeni, da je konkurenca huda. Tu se zberejo najboljši plesalci sveta."

S Severino imata res dober prijateljsko-poslovni odnos. "S Severino smo se srečevali na nastopih, odločilen je bil nastop Maestra na Emi 2013. Ko pa sva kreativne moči združila z odličnim režiserjem Tomažem Pandurjem, smo postali uspešen kreativni tim Severine. Pevko izjemno cenim, je oseba, ki zna dati na odru vse in še več. S svojim delom je dokazala, da so zvezde lahko tudi pri nas, a je le malo ljudi pripravljenih vložiti in narediti za zvezdniški uspeh toliko kot ona. Za slovensko obalo pripravljamo kar nekaj presenečenj, saj si prizadevamo pripraviti nepozaben spektakel le korak od morja," pravi Anže, ki se bo v letošnjem poletju bolj malo razvajal na peščenih plažah in sproščeno užival na soncu, saj ga takoj po koncertu v Kopru čakajo številne obveznosti čez lužo, med drugim poletna sezona plesnih kampov in delavnic, kjer bo poučeval hiphop v kampu v Denverju in Chicagu.

BREZMEJNO KREATIVEN

Sodeloval je s Chrisom Brownom

Plesni mojster nam je razkril, s katerim zvezdnikom najraje dela in mu je sodelovanje z njim vedno v čast in poseben neopisljiv izziv: "To je zagotovo pevec Chris Brown, predvsem zato, ker že nekaj let narekuje plesne trende hiphopa. Trenutno se po njem zgleduje veliko izvajalcev. Od njega sem se izjemno veliko naučil, je genij, zato pa tudi neprilagodljiv in nepredvidljiv. Ni le pevec, je odličen plesalec, pisatelj, slikar ... pravi umetnik. Letos sem imel priložnost delati tudi z Meghan Trainor, presenetila me je njena pozitivnost."

Napisal Alojz Petrovčič, fotografije: Primož Predalič, osebni arhiv Anžeta Škrubeta

Značke: Anže Škrube