Anžej Dežan odhaja v London

Vir: Story
24. 8. 2009

Vsestranski Anžej Dežan, ki septembra odhaja v London na študij modnega novinarstva, ima na svojo pevsko in voditeljsko kariero le lepe spomine.

Story: Kako to, da ne boste več voditelj oddaje Jasno in glasno ter družabne kronike na NLP?

Razlog je študij v Londonu. Ni kakšne posebne zamere, da ne bo kdo morda mislil ali se pretirano veselil. Odhajam, ker sem bil sprejet na študij modnega novinarstva na šoli London College of Fashion, ki sodi pod britansko University of the Arts London.

Story: Kdaj odhajate?

11. septembra, navsezgodaj zjutraj - in to s slovenskim letalskim prevoznikom, saj si želim v novo življenje poleteti v slogu. Pa še prigrizek bo na letalu, kar pride obubožanemu študentu zelo prav.

Story: Koliko časa boste tam?

Študij traja tri leta. Potem pa imam namen delati še magisterij na sorodni fakulteti, če bo le mogoče. Kar nekaj časa me ne bo in menim, da je to zdravo. Opažam namreč, da se zadnje čase dogajajo spremembe v medijski sferi, ki mi niso najbolj všeč. Zato se mi zdi, da je skrajni čas, da se umaknem in pustim drugim, da jo ukrojijo, tako kot želijo.

Story: Je bila odločitev težka?

Seveda, saj za sabo puščam ves svoj svet. Tudi če ne bi bil sprejet na to fakulteto, bi verjetno za nekaj časa odpotoval v tujino, ker je prišel pravi čas za to.

Story: Kaj pa vaš študij filozofije v Sloveniji?

Trenutno končujem tretji letnik. Četrti in absolvent bosta morala pa počakati, da se vrnem.

Story: Vas nadaljevanje pevske kariere ne zanima?

Trenutno ne. Dosegel sem uspehe, ki mi veliko pomenijo, ampak načelno mi tukajšnje okolje trenutno ne daje posebne spodbude za ustvarjanje. Zato to prepuščam drugim. Podobno je s televi-zijo.

Story: Česa vas je voditeljstvo, pisanje kolumn in petje naučilo?

Samodiscipline, večjega razumevanja soljudi in sodelavcev, zaradi vsega skupaj imam malo bolj odprto glavo, predvsem pa sem se naučil, da kreativnosti ni nikoli treba žrtvovati na račun česa drugega.

Značke: Anžej Dežan

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story