April: Lahko bi bila lepa, ampak ne bom!

Vir: Story
11. 3. 2011

Pevka April, ki že nekaj časa dviguje prah zaradi svojega nezaslišanega imidža, se je odločila, da samo za Story pokaže svoj pravi obraz. Pravi, da je to storila prvič in zadnjič ter da je počaščena, ker jo primerjajo z Lady Gaga.

Story: Če začneva z letošnjim izborom za Emo … Prišli ste v finale, vaša pesem je bila torej odlična, vendar pa ste največ kritik poželi na račun svojega stajlinga. Najpogostejši komentar je bil, da ste bili videti kot maškara. Kako to komentirate?

Zavestno sem se odločila, da bom takšna, saj sem seveda že prej vedela, kakšna bom, in sem si bila všeč. Vsak posameznik se odloči, kako bi sebe in svoj komad predstavil, in jaz sem se odločila za takšno smer. Zdi se mi, da je na slovenski sceni že preveč kloniranih pevk, 'pravilnih' lepotic z oblačili, ki so lepa, ampak nič posebnega. So brez strasti. Nikoli se nismo ne z glasbo ne z ničimer prilagajali množici in nikoli ne bom drugačna.

Story: Mislite, da bi na Emi zmagali, če bi bili lepi? Bi premagali Majo Keuc?

Možno je, da bi. Vendar nisem nikoli pomislila na to, da bi spreminjala svojo podobo, svojo predstavitev ljudem. To bi bila kalkulacija. Zaradi navala vseh pripomb o tem, da bi lahko zmagala, če bi bila drugačna, pa sem v poduk pripravila veliko presenečenje. Jutri bom v oddaji Spet doma ekskluzivno snela očala tudi na nastopu, prvič in zadnjič bom nastopila kot 'lepa princeska' - z evrovizijskim vetrom, s klasično obleko … Tako kot bi si me verjetno večina želela. Seveda bo sledil preobrat v to, kar sem.

Story: Preden ste nastopili, ste za pogum zvrnili tri kozarčke jägermeistra. Vas je trema tako zdelala?

Nikakor. Svoje je naredilo tudi vzdušje v zaodrju, ko sem opazovala obraze … Zdi se mi, da so bili vsi tako obremenjeni, mi pa smo si rekli, da gremo oddelat svoje, vendar bomo sproščeni, ne bomo se obremenjevali. Ničesar nismo pričakovali in vse skupaj smo vzeli za zabavo. Potem ko smo že naredili svoje, pa smo v bistvu samo še nazdravljali.

Story: Torej lahko predvidevam, da je bilo jutro po Emi 'mačkasto'?

Priznam, malce sem bila zdelana predvsem zaradi veliko vložene energije, saj sem bolj malo spala, a vseeno mi nikoli ne zmanjka energije. Nisem popila toliko, da bi zjutraj 'mijavkala'.

Story: Ste tudi sicer 'party animal'? Popivate in se zabavate do jutra ali ste bolj disciplinirani? Pazite, da ste naspani, skrbite za svojo kondicijo in glas?

Ja, rada imam dobre žure, seveda v dobri družbi, kdo pa ne? Če je žur dober, se zavleče tudi do jutra, vseeno pa vedno pazim, da ne pijem pijač z ledom in mehurčki, saj to zelo slabo vpliva na glasilke.

Celoten intervju si lahko preberete v novi številki Story, ki je izšla danes, 11. 3. 2011.

Nova Story že v prodaji

Story