April: O poletju in novi skladbi

Vir: Lea
27. 7. 2011

Po dobrem letu in pol, odkar je prvič prihrumela s svojo glasbo, smehom in neuničljivo energijo v slovensko glasbeno dogajanje, je April v poletnih mesecih tik pred novimi podvigi.

Lea: Kako boste preživeli poletje? Kaj vas čaka?

Najprej bom zadihala. Od Eme se vse vrti okoli odrov, slikanj, nastopov … Portugalska me čaka z odprtimi rokami. Takoj ko pridem z dopusta, pa me čakajo priprave na novi singel in poleg petja seveda tudi plesni treningi, vaje, snemanja, oblikovanje novih stajlingov itd. Ja, vem, sliši se dolgočasno kot sam hudič, ampak to je dejstvo. Pa tudi še nekaj študijskih obveznosti moram opraviti do septembra. Neznansko si želim čim prej končati študij in se vpisati na nadaljnje izobraževanje. Ampak najprej: spanec-žur-spanec-žur, Portugalska, here I come! (smeh)

Lea: Kakšen pa je pravi ‘April oddih’? Kaj vse vključuje?

V prvi vrsti dobro družbo! Imam krog dobrih prijateljev, ob katerih se počutim sproščeno. Na dopustu seveda žuramo, poležavamo in zganjamo traparije. Popoln odklop misli, brez obremenitve. Kot pravi pesem – možgani na off, samo še čivavo si priskrbim!

Lea: Kaj pa je vaša obvezna oprema, ko greste na plažo?

Je to sploh smiselno vprašati? (smeh). Seveda, očala Police! Toliko novih modelov imam … V trgovini Police me tako dobro ‘oborožujejo’ z očali, da komaj predstavljam vse novosti … (smeh) Zaljubila sem se v najnovejše, z modrimi stekli. Zakon so! Sicer pa obožujem plavanje z masko in plavutkami. Letos bi rada opravila tudi tečaj potapljanja, ker bi enkrat v prihodnosti rada plavala z morskimi psi!

Lea: Slišati je tudi, da boste prav kmalu izdali novo skladbo. Po uspešnici Ladadidej, ki ima do danes na YouTubu dobrih 220 tisoč ogledov, je to verjetno kar veliko breme, kajne?

To bo za nas izziv! Vem, da bo moja producentska ekipa pripravila odlično skladbo, in v to stoodstotno verjamem in imam velika pričakovanja. Vsak komad je drugačen. Res je, Ladadidej je postala prava mala himna, ampak se ne damo, ni nam še dovolj! Radi bi še, še, še, nove izzive, nove himne! Predvsem pa se komad še zdaj vrti … Poleti avgusta prihaja tudi prav poseben remiks Ladadidej, ki je kot predigra naslednjega hita … In je vrhunski!

Lea: Pa bo to skladbo končno pospremil tudi videospot?

Ko bomo lahko spot predvajali kje bolj konkretno, bo čas za to. Saj vem, da boste rekli, kako pomemben je YouTube. Res je, ampak vseeno se mi zdi, da na tako malem trgu, kot je Slovenija, videospot ni nujen, če imaš res dobro skladbo. Ko pa nas bodo prepričali ideja, scenarij, skratka vse potrebno, pa z veseljem tudi samo za YouTube posnamem videospot!