Artur Štern in Mija: Praznovala stoletnico!

Vir: Lea
15. 6. 2012

Kandidat za predsednika Republike Slovenije in njegova žena sova uharica sta imela pred kratkim hudo žurko! Razlog: skupna stoletnica, ki sta jo dopolnila 16. maja!

Artur ima očitno veliko časa, saj se je odločil sešteti njegov in Mijin rojstni datum – in to po dnevih! Čeprav bosta skupno stoletnico zgolj po letih praznovala šele avgusta, pa je Artur izračunal, da je njuna do dneva točna okrogla stoletnica 16. maja.

"Mija bo 10. avgusta stara 53 let, jaz pa sem bil 20. februarja 47," je povedal Artur, ki se je ta dan napil do 'kome'. A pravi, da je bilo to pretiravanje z alkoholom le enkrat v zadnjem času, saj ga po novem pije po pameti. "Pijačo sem začel zelo reducirati. Ne zapijem se več do 'daske', ampak samo še po pameti," pravi 'ozdravljenec'.

Poleg tega pa je za njegovo odpoved alkoholnim omamam kriva tudi bolezen. Trenutno je namreč na antibiotikih, ker ima vnetje rebrne in pljučne mrene. "Bolečine so se mi vlekle že dva meseca in rekel sem si, da je zdaj pa dovolj tega 'sranja'. Najprej sem mislil, da imam 'muskelfiber' od mraza ali da sem se prehladil, ker sem šel enkrat v osmico, potem pa spat domov na Vrabče. Tam vso zimo nisem nič kuril, in ko sem šel spat, sem se pokril s tremi 'kovtri'. Najprej me je zeblo, potem pa sem 'zašvical' in sem se prehladil. No, na koncu sem si postavil diagnozo, da imam vnetje rebrne in pljučne mrene in jemljem antibiotike." Pa mu jih je predpisal zdravnik?! "Ne, doma sem jih našel! Saj sem vendar tudi jaz zdravnik!"

Sicer pa obljublja spet nepozaben žur okoli 10. avgusta, ko bosta z Mijo še uradno praznovala 100-letnico. Ta bo verjetno kar v gostilni Belna v Šentilju, saj sta tam praznovala že poroko, s postrežbo pa sta bila zelo zadovoljna. "Priznam, s poročne zabave se ničesar ne spomnim, ker sem bil tako pijan! Zagotovo sem se imel zelo v redu, ko sem gledal slike, tudi na njih delujem zelo srečen. Se pa ničesar ne spomnim."

Priporočamo