Artur Štern: Naslednja poroka bo spomladi!

Vir: Nova
25. 10. 2010

V petek, nekaj minut čez 18. uro, se je že četrtič poročil kralj z Vrabč. In v svojem stilu že dela načrte za naprej: »Obljubim, da Dorothee ne bom varal. Naslednja poroka pa bo maja ali junija,« je izrekel med obredom.

Ko se je poročil z La Toyo, je vlogo matičarja odigral umetnik Matjaž Boršnek, tokrat pa je to vlogo prevzela kar njegova dolgoletna prijateljica Romana, ki jo je Artur opisal z besedami: »Njo sem pa na 'šporhetu' pofukal pred davnimi leti.«

Sploh je bil Artur pred poroko židane volje. Med slavnimi gosti je bil Martin Strel, ki na Arturjevi domačiji ni bil prvič, naokoli je skakljal Dorothejin devetletni sin Miha s plastično puško kalašnikov (to mu je kupil Artur, op. p.), prišlo je tudi kup sponzorjev Arturjeve četrte poroke pa tudi veliko Dorothejinih sovaščanov iz Ljubnega pri Savinji. Ti so Arturju pripravili tudi šrango – a po tem, ko sta se z Dorotheo že poročila. Skrbeli pa so za prijetno vzdušje in pripravili pravo domačo ohcet, kar je bila bistvena razlika od stroge pornoporoke.