Artur Štern: "Prasice nimajo pravice!"

Vir: Lea
12. 1. 2012

Revija Nova je prejšnji teden objavila fotografije Arturja Šterna med kolinami. Te so bile še kako krvave in so zato dvignile tudi mnogo prahu, a Artur zagotavlja: “Živali nisem ubil jaz, ampak mesar, ker bi jaz ubijal le po pomoti.”

Kljub temu pa se je kolin udeležil z veseljem, pa tudi lokacija – turistična kmetija Arkade – ni bila izbrana naključno. Artur nam je zaupal: “S peto ženo Mijo sva dvakrat prenočevala na turistični kmetiji Arkade, kjer so vse častili, jedla in stanovala sva zastonj. Žena je pri njih že večkrat prenočevala in so prijatelji, znanci. Logično je bilo, da bova tudi na ta kmečki praznik odšla v Črniče, kjer je omenjena kmetija.”

Čeprav je priznal, da bi ubijal le po pomoti oziroma po nesreči, nikakor pa ne namenoma, pa je pozneje ob mrtvem prašiču veselo poziral in si dal duška. “Prasice nimajo pravice!” se je zasmejal kralj z Vrabč, potem pa resno dodal: “Malo zajebancije mora biti, to je samo `naša` fraza. Drugače imam zelo demokratične poglede na vse, sploh pa na živalske pravice. S tem poziranjem sem hotel poudariti ravno obratno, kot dejansko mislim in delam.”

Priporočamo