Artur Štern: Ustvaril alkoholno kraljestvo

Vir: Nova
12. 1. 2010

Doktor bioloških znanosti zagotovo ne živi tako kot večina njegovih stanovskih kolegov. Za učenjake že od nekdaj velja, da so zadrgnjeni starci, ki jim orgazmično doživetje pomeni branje Platonove Države, Artur pa uživa življenje, kot da bi ga že jutri čakala smrt!

Alkohola ne pije, ampak ga zliva vase, kljub temu pa je še vedno dovolj pri sebi, da ve, kaj govori. In čeprav naokoli hodi bos kot kakšen vzhodnjaški menih, je bolj zdrav kot riba. Le včasih ga zvije. Pač ni več mlad. »Odkar sem prišel iz Kmetije, se mi je že nekajkrat zgodilo, da sem začel piti že zjutraj, in potem se je to nadaljevalo do večera. Naslednji dan pa se nisem zbudil z mačkom, ampak sem se tako slabo počutil, vse me je bolelo, da lahko rečem, da sem bil bolan,« pravi Artur.

Čeprav se je za zaroko z La Toyo odločil z danes na jutri, mu je vseeno iz tega dogodka uspelo narediti medijski bum. »Postregel sem z makaroni, ki mi jih je pripravila prijateljica za novo leto. Ne vem, a je mislila, da bom ves teden samo makarone žrl?! No, prišli so prav, poleg tega pa je neka druga prijateljica odtajala piščanca,« je povedal Artur, ki je imel mnogo manj skrbi s tem, kateri alkohol se bo točil. »Doma imam toliko alkohola, da če se zaprem v hišo, lahko tam ostanem do prihodnjega leta in sem pijan do konca, ker mi je vsak na zaroko prinesel kakšno flašo vina, šnopca in podobno.«

Priporočamo