Avsenikove viže požele stoječe ovacije

5. 7. 2019 | Vir: Lady
Deli

Ansambel Saša Avsenika je pred kratkim v kultnih Plečnikovih Križankah uprizoril pravi narodno-zabavni spektakel. Z gala koncertom je namreč obeležil 10. obletnico delovanja.

Pri tem je v svojo sredino povabil kar nekaj imenitnih gostov ter dokazal, da ostaja sinonim za mojstrsko ustvarjanje in izvedbo narodno-zabavnih stihov, ampak da s ponosom ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino, ki sta jo narodno-zabavni glasbi zapustila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik.

Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika, je pred desetimi leti stopil v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov dedek. Pričakovanja so bila upravičeno zelo visoka, a neprekinjena desetletna kariera ter več kot 200 nastopov na leto tako na domačih kot tujih tleh so jasen pokazatelj, da bo Sašo s svojim ansamblom še naprej zanosno ohranjal in nadgrajeval bogato glasbeno pot družine Avsenik. Del najlepših Avsenikovih skladb, ki so zaznamovale prvo dekado delovanja, so izvedli skupaj s Simfoničnim orkestrom Cantabile, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika, pridružil pa se jim je tudi Sašev oče, Gregor Avsenik. V svojo sredino so povabili tudi nekaj izvrstnih glasbenih gostov, med drugim Marka Vozlja in vseh sedem pevk, s katerimi so sodelovali v dosedanji karieri.

Topla junijska noč, čaroben ambient Križank in poskočne Avsenikove viže so med obiskovalci poskrbeli za stoječe ovacije in nepozaben večer, kar jasno dokazuje, da Avsenikove skladbe niso samo neprecenljiv del zakladnice narodno-zabavne glasbe, ampak že kar del naše kulturne DNK.

Besedilo: Alesh Maatko

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec