Azra Širovnik z Avdićem v New Yorku

Vir: Lea
8. 1. 2014

V decembrski akciji, ko se je z Denisem Avdićem in revijo Cosmopolitan kar sto žensk popeljalo v New York, je bila med njimi tudi pisateljica Azra Širovnik.

"V New York me je povabila prijateljica, sprejela sem, ker tam še nikoli nisem bila. In ker se moja knjiga prodaja tudi v ameriških knjigarnah, me je zelo vleklo. Čeprav do knjigarne nisem prišla zaradi natrpanega programa, sem neizmerno uživala.

Vodiča sta bila prijetna, družba drugih deklet in žensk pa odlična in zabavna. Privoščili smo si nekaj nakupovanja, saj je tam res zelo ugodno, imeli smo tudi predstavo in druženje z Denisom Avdićem, s katerim sva ob prvem srečanju začutila bližino in toplino, tudi zaradi dejstva, da prihajava iz istih krajev.

Obiskala sem tudi prijatelja in sošolca s fakultete svojih hčera, Antonia. Njegova starša imata trgovino in restavracijo v centru mesta, kamor sta moji hčerki hodili vsak vikend iz Bostona.

Mama, ki odlično kuha, pa jima je vsakič naložila potovalki z odlično italijansko hrano za sabo. Tako ta prijateljstva še trajajo, in to je čudovito bogastvo za ljudi – imeti prijatelje, pa čeprav razmetane po vsem svetu."

Več o omenjenem potovanju v New York si lahko preberete TUKAJ.

Priporočamo