Barabe: Napadajo glasbene lestvice!

Skupino Barabe sestavlja šest mladih fantov, ki se vzpenjajo na hrvaške glasbene lestvice. (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
17. 4. 2016

Šest mladih fantov, ki se skrivajo za imenom Barabe, je že navdušilo hrvaško občinstvo. Pred kratkim jim je pri tem pomagal tudi sam Jasmin Stavros. Poklonil jim je namreč pesem, s katero so se zavihteli na vrh lestvic najbolj poslušanih pesmi.

Novodobni moderni tamburaši, označeni za najbolj simpatične tamburaše pod soncem, so nova senzacionalna skupina, ki na svojih nastopih poleg tamburic držijo vzdušje v stilu pop-rokovskega koncerta, s kitarami, bobni in klaviaturami. Imenujejo se Barabe, v ozadju pa je zanimiva zgodba. Fantje namreč zelo resno jemljejo svoje nazore, kar so dokazali tudi s tem, da so se odpovedali vsem avtorskim, izvajalskim in založniškim pravicam. Poklonili so jih združenju B.A.B.E. in tako pomagajo njihovim ciljem. Od tod tudi njihov nov vzdevek, saj so jih oboževalci že začeli klicati 'barabe za babe'! "Ime smo dobili od naše stroge profesorice glasbene vzgoje, ki nam je na nekem izpitu rekla, da igramo kot prave barabe, in je ostalo," so zaupali člani priljubljenega benda. Skupino Barabe sestavlja šest simpatičnih fantov v dvajsetih letih: Ivica, Tomislav, Matej, Patrik, Matija in Nikola. Njihova ideja ob ustanovitvi skupine je bila, da zberejo ekipo, ki bo na nov in moderen način pokazala, da se lahko tudi tamburaška glasba enakopravno kosa z drugimi glasbenimi zvrstmi.

Pesem za ženske

Pred kratkim so tako predstavili novo pesem z naslovom Žene su zakon, za katero je glavni krivec prav Jasmin Stavros. "Pesem posvečamo svojim prijateljicam, dekletom, mamam in drugim ženskam v našem življenju. Ženske so zakon, in to drži kot pribito," pravijo. "Od trenutka, ko smo stopili v puberteto, ko smo odkrili ženske, smo dojeli, da brez njih ni življenja. Ker vsi člani benda podobno razmišljamo, smo takoj sprejeli idejo kralja zabave, Jasmina Stavrosa, da odpojemo njegovo pesem. Stavros je pesem napisal samo za nas, ko je slišal naša razmišljanja o ženskah. Danes nisi frajer, če hodiš z dvema ženskama in imaš tri ljubice. Menimo, da je treba ženske crkljati, razvajati, paziti nanje, o čemer tudi pojemo," je pojasnil vodja skupine Ivica Petrović. Videospot Žene su zakon je režirala Antonija Šola, pevka, ki je sodelovala že s številnimi glasbeniki, kot so Toše Proeski, Danijela, Čolić, Bebek, Nina Badrić in drugi. Po tem, ko je napisala nekaj pesmi tudi za Barabe, se je zdaj preizkusila še v režiserski vlogi.

Priporočamo