Barbara Šerbec – Šerbi: Kolegi ji bodo pomagali

Vir: Nova
4. 5. 2010

Zgodba o žalostni usodi nekoč velike zvezde Šerbi se je dotaknila številnih. Nekdanja maskota skupine Agropop je namreč v slabem zdravstvenem in posledično tudi finančnem stanju.

Že dalj časa namreč boleha za diabetesom, zaradi česar so ji pred kratkim celo odrezali del noge. Šerbi pa žal še ne izpolnjuje pogojev za upokojitev, zato je v hudi finančni stiski. Šerbi je bila v času svoje največje slave vedno pripravljena pomagati kolegom. Tako je na primer sodelovala pri snemanjih številnih spotov ali drugih projektih, ni pa ji bilo žal niti denarja za razkošne pogostitve na svojem domu.

Šerbi je takoj priskočila na pomoč tudi Janu Plestenjaku, ki ji je na začetku kariere posvetil pesem. Pred tremi leti je bila tudi gostja presenečenja za Jana v oddaji Sproščeno z Marlenno. Glede na to, da se sicer zadnja leta prav zaradi slabega zdravstvenega stanja (na snemanju oddaje se je ekipa bala, ali bo sploh zdržala, saj je zamudila zato, ker je doma omedlela!) ni pojavljala v javnosti, je bil tudi Jan šokiran, ko jo je zagledal. Tudi zdaj je on eden tistih, ki razmišljajo, kako bi pevki pomagali.

Pevec skupine Lene kosti, ki je s Šerbi nekoč zapel v duetu, pa je na primer poklical glasbene prijatelje in že načrtujejo, da bi zbrali denar za računalnik.