Benjamin Dolič: Michael Jackson živi sredi Ljubljane

Vir: Lea
8. 4. 2010

Njegov nedavni nastop, imitiranje Michaela Jacksona, na oddaji Slovenija ima talent (SIT) je bil prvi, ki je med občinstvom sprožil glasno nestrinjanje z žirijo. Popolnoma upravičeno, saj je mladi talent prepeval celo našima predsednikoma, Türku in Pahorju, v slovenskem parlamentu, in to brez napake!

V novi ljubljanski soseski, kjer živi 12-letni Benjamin, so glasbeno nadarjenega fanta poznali že prej. Benjamin je že v drugem razredu osnovne šole začel obiskovati pevski zbor in kmalu prevzel solo točke, saj so njegovo nadarjenost takoj opazili. Nadaljeval je z učenjem na sintesajzer, danes pa se je petju že tako posvetil, da ima enkrat na teden zasebno učiteljico petja na domu.

Starša sta bila nanj zelo ponosna, zlasti pa ju je ganila še posebna pisna zahvala iz državnega zbora za Benjaminov odlični nastop, , kjer je ob lanski slovesni seji ob obletnici plebiscita zapel slovensko himno. (Njegov nastop si lahko ogledate TUKAJ) Ravno zato, ker nastop na nedavni oddaji SIT ni bil njegov prvi, saj nastopa že pet let, je bila prvotna zavrnitev zanj zelo boleča izkušnja.

Priporočamo