Bepop; od najstnic do 'gajstnih bab'

Bepop;  od najstnic do 'gajstnih bab' (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
5. 3. 2020

Zadnji dan lanskega poletja je bil še kako nostalgičen, saj nam je prinesel vrnitev legendarne zasedbe Bepop. Tinkara, Ana in Alenka so se namreč tega vročega poletnega večera vrnile kot Bepop oziroma Bepop Ladies. 

Malce starejše, precej modrejše, vse v najboljši letih, izpolnjene kot mame in v svojih poklicih, so takrat dokazale, da so še vedno v odlični pevski formi ter željne narediti tisto nekaj, kar je še ostalo neizpolnjeno. Dekleta so takrat dejale, da je njihova vrnitev trajala malce dlje, saj so se 'pogajale' še z enim članom - Simonom, a so se na koncu skupaj odločili, da nadaljujejo pot kot ženski trio.

In trio je v tem slabem letu poskrbel za zvrhan koš nostalgičnih trenutkov, saj so dekleta dobro sprejeta, kjer koli nastopijo. Tako je bilo tudi na nedavnem koncertu Tanje Žagar, kjer se je kot gostja pridružila Tinkara Fortuna, ki je v dvorano prinesla sonce. In ne nazadnje je tudi Tinkara na družbenem omrežju delila povsem novo fotografijo članih, ob katerih je hudomušno zapisala: "Gajstne babe!" Glasbenica je v hipu požela zvrhan koš všeščkov, vsi sledilci pa so v en glas enotni, da dekleta izgledajo odlično in da na glasbenih odrih komaj čakajo kaj novega.

Spomnimo. Glasbena zasedba Bepop je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v resničnostnem šovu. Pred skoraj dvajsetimi leti je bil to Popstars, ime skupine pa so izbrali na osnovi nagradne igre, skozi katero je ljudstvo predlagalo različna imena. Skupina je v hipu osvojila srca poslušalcev, njihove pesmi pa so postale ponarodele.