Bepop: Spet skupaj na odru ob 15. obletnici Nove

Bepop: Spet skupaj na odru ob 15. obletnici Nove (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
20. 3. 2017

Tako kot naša in vaša revija Nova tudi priljubljena skupina Bepop letos praznuje 15 let. 15 let, odkar so prvič stopili na glasbene odre. Ob tej priložnosti so se Simon, Ana, Alenka in Tinkara odločili, da se nam pridružijo pri praznovanju in spet stopijo na oder. A le tokrat!

Nastopati so prenehali na vrhuncu svoje popularnosti leta 2005. Večkrat so jih vabili, da obudijo svojo glasbeno kariero, ponovno vzamejo v roke mikrofone, a ni se jih dalo prepričati. Vse do tega trenutka, ko smo skupaj z Novo našli rdečo nit, praznovanje istega rojstnega dne. A le izjemoma in le ob tem lepem jubileju, ko bodo Novini gostje. Ob tej priložnosti bomo počastili spomin na čase Bepopa, ki pa so tudi del Novinih zgodb. Zasebno so bepopovci sicer ostali veliki prijatelji, ki se vsaj enkrat letno dobijo, tudi s svojimi družinskimi člani in svojimi nasledniki, pardon, naslednicami, saj imajo člani skupine skupaj kar osem hčerk!

Zavedajo se, da so sami še vedno del slovenskega medijskega sveta in da si številni, ki so si nekdaj in si še danes prepevajo njihove uspešnice Odpelji me, Bodi zvezda ali Moje sonce, želijo vedeti, kje so bepopovci danes, kaj počnejo in kako so se znašli v življenju zmagovalci enega prvih resničnostnih šovov pri nas. Za vas smo to storili mi in jih, kot se za prave glasbene zvezde spodobi, razvajali in pripravili pravi 'fotoshootig' – najprej so se prepustili izkušenim rokam maskerjev Mud STUDIA SLOVENIJA, nato škarjam in glavnikom frizerskega salona Mič Stayling, Rimska ulica, Ljubljana, zaupanja vredni stilistki Petri Rozman, ki je kose oblačil zanje izbrala v veleblagovnici Nama Ljubljana, in ne nazadnje našemu mojstrskemu fotografu Primožu Predaliču. Nastala je čudovita naslovnica, s katero pa tudi vas, dragi bralci, vabimo, da skupaj praznujemo in vas popeljemo 15 let nazaj, v čase Bepopa in drugih 'disko' uspešnic tistega časa. Pridružite se nam lahko v ljubljanskem klubu Cirkus na zabavi Tutti Frutti, in sicer 25. marca, od polnoči naprej, v nadaljevanju pa si poglejmo, kaj so nam zaupali v ekskluzivnem intervjuju.

Še vedno boleč spomin na Nejca

Skupino je prvotno sestavljal tudi Nejc, visoki temnolasi fant, ki pa se je kmalu po nastanku skupine smrtno ponesrečil. Nejcu v spomin so nam Bepopovci še zaupali: "Našega dragega Nejca še vedno zelo pogrešamo. Res je bil še ena duša, ki je prehitro odšla. Po drugi strani pa smo veseli, da smo lahko bili del njegovega življenja, da smo imeli privilegij, da smo ga spoznali. Mi se ga spominjamo kot srčnega, veselega, dobrovoljnega, nežnega, zabavnega najstnika in tak bo za nas za vedno ostal."

Zakaj konec?

Bepop so glasbeno pot zaključili septembra 2005, takrat so še zadnjič nastopali, Tinkara je bila že visoko noseča. Izdali so tri albume, a so se složno odločili, da bi se umaknili, da si ustvarijo družine.

Bepop - kaj počnejo danes?

Ana

"Iz glasbenih voda sem presedlala na radijske. Delam namreč na Hitradiu Center, kjer sem voditeljica popoldanskega programa. Zdaj že četrto leto pred radijskim mikrofonom, pred tem pa sem kar nekaj časa delala kot producentka. Radio sem torej spoznala z vseh možnih zornih kotov in se pravzaprav zaljubila vanj. Sicer pa zadnjih 10 mesecev uživam v družbi hčerke Otje, ki nama s partnerjem Petrom popestri vsak dan. Glede na hiter tempo življenja se vsak dan znova opominjam, da moramo uživati v teh trenutkih, ker bodo še prehitro minili. Kar se prepoznavnosti tiče, pa se mi zdi, da se je generacija zdaj res že zamenjala in današnja mladina ne ve, kdo so bili Bepop. Vedo pa njihovi starši, ki me še zdaj kdaj ustavijo na ulici in povedo, kako radi so nas poslušali."

Alenka

"Edina sem ostala v glasbi, zadnjih nekaj let namreč delujem v glasbeni zasedbi Sopranos, s katerimi ustvarjamo avtorsko glasbo. Ravno promoviramo aktualni singel Vse je super, sicer pa smo kar pridni pri zbiranju tako idej za nove pesmi kot pri snemanju demo posnetkov. Naša želja je namreč izdaja albuma, tudi prijave na kakšen festival ne izključujemo. Na Bepop me vežejo zelo lepi trenutki. Ko sem bila sprejeta v skupino, sem postala ravno polnoletna, zato mi je pozornost kar prijala. Še zmeraj se zgodi, da na kakšnem nastopu kdo pristopi do mene in pripomni kaj v smislu, 'škoda, ker ste zaključili' in 'ali nameravate še kdaj nastopiti skupaj.' Doma imam sicer svojo največjo oboževalko, hčer Alino, ki obiskuje 2. razred, lani pa smo se razveselili nove družinske članice – hčerke Ane. Ravnokar zaključujem porodniški dopust, vračam se na delo, ki ga opravljam v zasebni turistični agenciji, organizacijsko pa smo usmerjeni v poslovni turizem. Sicer se kljub neizmerni ljubezni do glasbe nisem nikoli želela preveč oddaljiti od družine, nisem tip človeka, ki bi bil več na poti kot doma. Včasih je težko, oba s partnerjem Primožem sva zelo zasedena, on je namreč franšiznik podjetja Jeunesse Global, ki je vodilno podjetje v 'antiaging' industriji v svetu, zato veliko potuje. Trudimo se, da imamo čim več skupnih trenutkov, ki so večinoma obarvani glasbeno, tako pevsko kot plesno, in so vse prej kot dolgočasni."

Tinkara

"Zdaj sem v prvi vrsti mamica in žena. Imam tri hčerke, Tajo, Vito in Floro, ki so stare 11, 3 in 2 leti. Uživam družinsko življenje, sicer pa sem še vedno zaposlena na Telekomu Slovenije, delam s ključnimi poslovnimi uporabniki, sem pa tudi interna predavateljica. Predajanje znanja drugim me zalo veseli in si želim to početi tudi v prihodnje. Ravno končujem magistrsko nalogo s področja ekonomije, ki je zadnja štiri leta bila na stranskem tiru zaradi moje druge in tretje porodniške ter selitve v hišo. Moj naslednji izziv bo doktorski študij, ki ga želim vpisati v roku dveh let. Moj soprog je samostojni podjetnik, ki se ukvarja s prevozi, sodeluje pa tudi pri različnih projektih, snemanjih video oglasov, kjer prevzame vlogo lučkarja. Včasih pa se malo pošalimo, da ima malce nehvaležno vlogo, ker je mož Tinkare iz Bepopa in brat DJ Sylvaina. Javna prepoznavnost in obveznosti v času Bepopa mi nikoli nista bila v breme, čeprav sem kdaj težko usklajevala redno službo in petje, včasih namreč ni bilo časa niti za spanje. Takrat sem bila stara 22 let in tistega obdobja ne bi zamenjala za nič. Še vedno me sicer preseneti, ko nas tudi posamično še vedno prepoznajo in povežejo s skupino. Ko zdaj za nazaj premišljujem, smo bili takrat res velik bum, ampak je šlo vse tako hitro mimo nas, da se tega sploh nismo toliko zavedali, kar je pa velik plus. Nikoli nismo bili vzvišeni, med sabo smo se dobro razumeli, in to je bil tudi ključ do našega uspeha. Bili smo preprosti, prizemljeni in ljudem dostopni. Med nami bo za vedno neka posebna, bratsko-sestrska vez."

Simon

"Sam sem zelo rad nastopal, pel, užival v glasbi, pisal pesmi, nikoli pa nisem rad poziral in se slikal, to mi je bilo najhujše. Mogoče sem šel ravno zato poklicno potem na drugo stran, da sem sam zdaj fotograf in snemalec. V času Bepopa sem bil star 21 let, obiskoval sem študij računalništva, ki ga nisem dokončal, a sem veliko odnesel od njega. Pozneje sem programiral, delal na Šport TV, Mobitelu, ko pa sem spoznal sedanjo partnerico Andrejo, ki je fotografinja, sem se pridružil njenemu družinskem podjetju. Zdaj se ukvarjava večinoma s poročno fotografijo in filmom, imamo pa tudi foto studia v Grosuplju in Ivančni Gorici, imenujemo se Foto Travnik. Še vedno me prepoznajo, imam pa lepe spomine na čas s skupino. Od oboževalk smo večinoma dobivali plišaste medvedke, ki jih imam zdaj pospravljene na podstrešju pri svoji mami. Občasno si jih izposodita hčerki, stari 8 in 4 leta, Isabella in Brina. Ko smo na obisku, si lahko za domov izbereta kakšno plišasto igračko, preostale pa skupaj s številnimi pismi varno shranimo nazaj na podstrešje. Za naslednji obisk."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri