Bernarda Žarn: Vredne so več kot popolna postava

11. 2. 2010 | Vir: Govori.se
Deli
Bernarda, za prijatelje Berni, pravi, da ima rada prijazne ljudi in "tudi sama se trudim biti takšna".  (foto: Saso Radej)
Saso Radej

Triintridesetletna televizijska voditeljica bo tudi letos nepogrešljiv del Eme. V družbi Iva Koresa bo vodila sobotni predizbor, na dan d, v nedeljo, pa se bo javljala iz tako imenovanega green rooma. Ste vedeli, da je imela pri dvajsetih več kilogramov, kot jih ima danes?

Že več kot desetletje vodite in skrbite za oddajo Prvi in drugi, za katero se zdi, da jo je užitek delati tudi zato, ker gostje nikoli ne zavrnejo povabila za sodelovanje. Ali to drži ali se zgodi, da kdo povabilo tudi zavrne?
Večina se res rada odzove povabilu, saj smo prijazna oddaja in ekipa, ki poskušamo v oddajah in ustvarjalcih iskati res tisto najboljše. A se seveda tudi zgodi, da kdo zavrne povabilo, ponavadi zato, ker se ne želi izpostavljati. Mnogo televizijcev, katerih delo je neprecenljivo, namreč dela skritih za kamerami in žarometi in se tam počutijo bolje kot pred njimi.

Vam oddaja po toliko letih še kar pomeni izziv ali se vam kolca po kakšni konkretni spremembi na delovnem mestu?
Kot veste, oddaja Prvi in drugi predstavlja televizijske ustvarjalce in program, ki pa je vselej drugačen in vedno znova nov. Na prireditvah pa izživim tudi svoje druge ustvarjalne strasti.

Kaj naredite, ko že sami sebi presedate?
Odpravim se teč ali pa v roke vzamem kakšno knjigo, ki me odpelje v drug in drugačen svet.

V povprečju tečete štirikrat na teden po približno eno uro. Tudi zaradi ohranjanja postave. Ali na lastni koži občutite, da po 30. letu vsaka pridobljena 'kilca' veliko težje izgine kot pri 20 letih?
Hm, jaz sem imela pri 20 letih več kilogramov, kot jih imam zdaj. (nasmešek) Je pa res, da mi šport takrat ni prav nič dišal.

Se kdaj pregrešite, ko zadiši sladko?
Brez pregreh bi bilo res greh živeti. Dobre sladice so vredne več kot popolna postava.

Letos ste spet sestavni del Eme. Voditeljski del. S čim mislite, da ste si to vnovič prislužili?
Predvidevam, da s svojim dosedanjim delom …

Kaj pa z 'lezenjem komu v rit'?
Raje se zanašam na korekten in profesionalen odnos.

Kako to, da si spet puščate daljše lase? 
Tudi zato, ker imam z njimi manj vsakodnevnega dela. Spnem jih v čop ali naredim figo in je frizura narejena.