Betka Šuhel je neverjetna, lotila se je izziva, ki se marsikomu zdi misija nemogoče!

Betka Šuhel je neverjetna, lotila se je izziva, ki se marsikomu zdi misija nemogoče! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
7. 4. 2021

Kopanje v ledeno mrzli vodi? No, temu bi se marsikdo rad izognil.

A za priljubljeno voditeljico in veliko navdušenko nad športom Betko Šuhel Mikolič to zagotovo ne velja. Vsak dan se povzpne na priljubljeno ljubljansko izletniško točko Šmarno goro, a zdaj priznava, da ji to ni dovolj. Zato se je lotila novega izziva.

"Kdaj, če ne zdaj?! Hribovska vročica je popustila. S tem ne mislim, da je ni več. Je. Vztrajam. Ampak ne prodre do notranjega sveta, ki je zadnje leto močno bombardiran. Kakšen dan pridem s Šmarne gore malodušna. Kot da bi izgubila stik s primarno živostjo. Potem mislim, da bo kaj bolje, če grem na drug hrib. Pa ne pomaga. Tesnobnost ne popusti.

Tako sem hribom dodala izziv s kopanjem v mrzli vodi, ki nima nobene povezave z redom, disciplino in voljo, ampak s čuječnostjo. Ta mi je manjkala. Obvladovanje sebe, telesno, duševno in miselno, ko te objame mrzla voda, je čisto nov ritual. Uči me obstati v danem trenutku na istem mestu."

Vir: Onaplus

Očitno je Betka našla nov recept, kako si pomagati pri izzivih, ki jih prinaša vsakdan. In pri tem ni edina - kar veliko ljudi prisega na kopanje v mrzli vodi, saj pravijo, da to zelo pozitivno vpliva na njihovo psihično in fizično zdravje.

Priporočamo