Betka Šuhel Mikolič: To ni konec športanja!

Betka Šuhel Mikolič: To ni konec športanja! (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Lady
19. 6. 2018

Mentorica javnega nastopanja in organizatorka dogodkov Betka Šuhel Mikolič je prvo leto organizirala rekreativno-družabni dogodek na Šmarni gori s sloganom Od vzhoda do vzhoda – za srečne ljudi.

Po izvrstnem odzivu je lani dogodek preselila na Štajersko, tokrat pa svoje poslanstvo nadaljuje v Ribnici, kjer bodo 21. junija pohodniki na prvi poletni dan osvajali Sveto Ano na Mali gori nad Ribnico.

"V prejšnjih dveh letih je bila rdeča nit projekta Od vzhoda do vzhoda lovljenje sončnega vzhoda. Obakrat, prvo leto na Šmarni gori, lani na mariborskem Pohorju, se je dogodka udeležilo več kot tisoč ljudi. Tokrat bo vznemirjenje vršalo v dinarsko-kraški pokrajini, polni naravnih znamenitosti, in v Ribnici, ki velja za enega najstarejših trgov na Kranjskem. Zgodba bo večerna. Ljubitelje pohodništva bo zapeljala na sončni zahod k Sveti Ani na Mali gori. Pred tem bo ob vznožju že od 17. ure pravo slavje," razloži Betka, ki se bo tega celodnevnega podviga tokrat lotila zadnjič. "Tradicija projekta veleva tudi 24-urno dogajanje oziroma izstopanje iz cone udobja. Naslednje leto bom 24-urno izstopanje iz cone udobja opustila, ker že znam." (smeh) 

Foto: Dejan Nikolič