Bi na fotografiji prepoznali tega mladeniča, ki je srečal Abrahama?

Bi na fotografiji prepoznali tega mladeniča, ki je srečal Abrahama? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
14. 1. 2020

Priljubljeni glasbenik Werner, ki nas na sončni strani Alp navdušuje že skoraj trideset let, je te dni obrnil nov list življenja. Nepozabnih dogodivščin mu v vsem tem času ne manjka, kakšen navihan fantič pa je bil davnega leta 1993, pa se spominja Goran Šarac, ko je Werner potrkal na njegova vrata.

V Wernerjevi glasbeni zgodbi je strasti in epizod za še več kot 30 let. Vsi tisti, ki poznajo Werneja vedo, da ima vedno nalezljivo dobro voljo. Po rodu Hrvat je svojo glasbeno pot začel na domačih tleh in osvajal ter osvojil s pesmijo, višino in prijaznostjo. Tak je še danes, ko že leta polni dvorane v Sloveniji, kjer je njegovo "južnjačko srce", kot prepeva v novi skladbi, našlo dom.  

"Daljnjega leta 1993 je ta mladenič potrkal na vrata mojega stanovanja rekoč, da bi rad pel v Sloveniji. Začelo se je eno dolgoletno sodelovanje in prijateljstvo. Kronano z uspešno glasbeno kariero in številnimi glasbenimi uspešnicami. Ljudje so ga vzeli za svojega in ga poimenovali 'Kralj slovenske zabavne glasbe'. Danes je ta mladenič - Abraham," se dogodkov spominja Goran Šarac.

In kaj na vse to pravi slavljenec? "Abrahama včeraj nisem srečal ... verjetno si je mislil, ko me je zagledal, kako se podim in norim po aquaparku hotela:  "O bog, ta pa res še ni dovolj zrel in resen za naš klub," je bil na facebooku hudomušen Werner, ki 27. marca v Hali Tivoli pripravlja veliki koncert ob 30–letnici glasbenega ustvarjanja.

Priporočamo